Linkuri accesibilitate

Donald Trump aprobă „în principiu” acordul Oracle cu TikTok


Preşedintele american Donald Trump a declarat că acceptă, în principiu, un acord în baza căruia operațiunile americane ale aplicaţiei chineze TikTok, să fie preluate de Oracle şi Walmart.

Dacă tranzacţia se va concretiza, TikTok va deveni o companie cu sediul în SUA, încheind negocierile care au stârnit dezbateri intense privind securitatea naţională şi viitorul internetului.

„Le-am dat binecuvântarea mea, dacă reuşesc să facă acest lucru, e grozav, dar şi dacă nu le iese, este bine”, a declarat Trump, sâmbătă, într-o conferință de presă la Casa Albă.

Preşedintele a declarat că acordul va duce la crearea a 25.000 de locuri de muncă, în special în Texas, adăugând că noua companie va fi numită în continuare TikTok şi „nu va avea nimic de-a face cu China”.

Reuters a relatat, joi, că noua companie, numită TikTok Global, va avea majoritatea directorilor americani, un director executiv american şi un expert în securitate în consiliul de administraţie.

Trump a declarat că noua companie TikTok va fi „controlată în totalitate de Oracle şi Walmart” şi va avea sediul în Texas.

Compania ar fi acceptat să facă și o donaţie de 5 miliarde de dolari către un fond educaţional din acest stat.

Aprobarea finală va veni în cazul în care acordul dintre cele trei companii se va finaliza cu succes și după o decizie a Comitetului pentru Investiții Străine din SUA.

China mai trebuie și ea să își dea acordul.

XS
SM
MD
LG