Linkuri accesibilitate

Donald Trump ar putea grația zeci de persoane, printre care și un cunoscut rapper american


Donald Trump le-a spus consilierilor că este îngrijorat că Departamentul de Justiție din viitoarea administrație Biden va căuta să se răzbune pe el.
Donald Trump le-a spus consilierilor că este îngrijorat că Departamentul de Justiție din viitoarea administrație Biden va căuta să se răzbune pe el.

Președintele american Donald Trump urmează să grațieze, cel mai probabil, zeci de persoane la finalul mandatului său. Pe 19 ianuarie, ultima zi în funcția de președinte, liderul de la Casa Albă ar putea oferi între 60 și 100 de grațieri mai multor indivizi condamnați, printre care un cunoscut star rap american, Lil Wayne, și un medic aflat în închisoare pentru fraude legate de sistemul de sănătate, relatează New York Times.

Președintele în exercițiu Donald Trump a discutat cu consilierii săi dacă să le acorde amnistie preventivă copiilor săi, ginerelui său și avocatului său personal Rudy Giuliani, scrie New York Times, citând două surse care au informații despre subiect. Dezvăluirea vine la o zi după ce tot NYT scrisese despre o discuție Trump - Giuliani, in care avocatul îi cerea președintelui să-i acorde amnistie preventivă.

O grațiere din partea președintelui american pentru membrii familiei sale ar avea un rol de preemțiune pentru că aceștia din urmă nu au fost acuzați de nicio infracțiune.

Deocamdată nu e clar dacă pe lista celor care vor beneficia de amnistie se află și Steve Bannon, care e acuzat de fraudă legată de campania de strângere de fonduri pentru construirea unui zid între SUA și Mexic. Bannon a pledat nevinovat la acuzațiile autorităților federale.

XS
SM
MD
LG