Linkuri accesibilitate

Donald Trump, candidat oficial al Partidului Republican la alegerile prezidențiale


Preşedintele american Donald Trump a fost desemnat oficial candidat al Partidului Republican la alegerile prezidenţiale din SUA din 3 noiembrie.

Cei aproximativ 330 delegaţi republicani reuniţi la Charlotte, în statul Carolina de Nord, l-au desemnat luni pe Trump candidat al Partidului Republican, în prima zi a Convenţiei Naţionale a acestei formaţiuni.

Reprezentanţii republicani ai celor 50 de state şi-au anunţat sprijinul pentru preşedinte.

Într-un mesaj pe Twitter de la bordul Air Force One, el s-a arătat indignat că posturile de televiziune CNN şi MSNBC nu transmit în direct această procedura de vot, stat cu stat.

„Fake News! Iată cu cine trebuie să lupte Partidul Republican'', a scris Donald Trump pe Twitter.

La câteva minute după ce partidul a finalizat votul de nominalizare, el s-a prezentat la convenția din Charlotte, Carolina de Nord, pentru a susține un discurs plictisitor, adesea întunecat, care a durat aproape o oră, relatează AFP.

El le-a spus republicanilor să fie în alertă pentru a contracara planul democraților de a utiliza în exces votul prin poștă - o măsură despre care democrații spun că este necesară pentru a proteja oamenii de aglomerațiile în secțiile de vot împotriva COVID-19.

„Încearcă să fure alegerile”, le-a spus Trump delegaților partidului, mulți dintre ei purtând măști.

Opozanții spun că rezistența lui Trump la votul prin poștă reprezintă o modalitate de a reduceprezența la vot, creându-și în același timp o scuză pentru eventuala sa înfrângere.

Anterior, Mike Pence a fost la rândul său redesemnat de Partidul Republican drept candidat la funcţia de vicepreşedinte al SUA.

'„America are nevoie de încă patru ani cu Donald Trump la Casa Albă'', a spus Mike Pence într-un scurt discurs.

XS
SM
MD
LG