Linkuri accesibilitate

Donald Trump condamnă, pentru a doua oară, violențele de la Capitoliu


Donald Trump a fost pus miercuri pentru a doua oară sub acuzare de către Camera Reprezentanților

Președintele în exercițiu Donald Trump a lansat miercuri un nou mesaj video către națiune în care condamnă violențele care a avut loc la Capitoliu în urmă cu o săptămână, dar nu menționează nimic despre votul pentru punerea sa sub acuzare care a avut loc în Camera Reprezentanților.

Trump a emis videoclipul pe 13 ianuarie, în același timp în care președintele Camerei Reprezentanților, Nancy Pelosi, a semnat articolul de punere sub acuzare pentru presupusa „incitare la insurecție”.

Punerea sub acuzare a fost fost aprobată cu un vot de 232 la 197 în Camera Reprezentanților. Zece republicani au susținut demersul democraților care l-a făcut pe Trump singurul președinte din istoria Statelor Unite care a fost pus sub acuzare de două ori.

Trump a fost pus sub acuzare pentru prima dată în 2019 pentru că s-ar fi oferit să acorde Ucrainei un ajutor militar de 400 de milioane de dolari în schimbul acordului dat de președintele ucrainean de a anunța anchetarea contracandidatului său la președinție, Joe Biden și a fiului său Hunter, care aveau relații de afaceri cu compania de gaze ucraineană Burisma. Senatul a votat în 2020 pentru achitarea acestuia.

Rezoluția de acuzare citează retorica lui Trump și acuzațiile nefondate răspândite despre victoria președintelui ales Joe Biden, inclusiv remarcile pe care le-a făcut la un miting cu puțin înainte de atacul din 6 ianuarie, care s-a soldat cu cinci decese.

În mesajul său video, Trump a condamnat cu tărie violența, spunând că „merge împotriva a tot ceea ce cred în și tot ceea ce reprezintă mișcarea noastră. ”

Dar Trump nu a spus nimic despre acuzațiile că a incitat gloata, chemând în schimb americanii să „depășească pasiunile momentului”.

Donald Trump urmează să își încheie oficial mandatul pe 20 ianuarie când democratul Joe Biden va depune jurământul de învestitură.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Explozie la o navă civilă străină în portul Sulina
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:28 0:00
XS
SM
MD
LG