Linkuri accesibilitate

Donald Trump, obligat să plătească aproape 1 milion de dolari în procesul cu Hillary Clinton


Donald Trump a fost președintele SUA între 2017-2021.
Donald Trump a fost președintele SUA între 2017-2021.

Fostul președinte american Donald Trump și avocații săi sunt obligați să plătească 937.000 de dolari ca sancțiuni pentru procesul intentat fostei candidate democrate la președiniția SUA, Hillary Clinton. Decizia a fost luată joi de un judecător federal.

În dosarul deschis de avocații lui Donald Trump în primăvara anului trecut, aceștia au acuzat-o pe Hillary Clinton, dar și pe alți lideri ai partidului democrat și alți inamici, de faptul că ar fi orchestrat o campanie falsă la adresa lui, menită să îi asocieze campania electorală pentru alegerile prezidențiale din 2016 cu Rusia, scrie presa internațională.

Fostul președinte ar fi cerut despăgubiri substanțiale, de peste 70 de milioane de dolari.

În acțiunea sa în instanță, fostul președinte ar fi susținut că Hillary Clinton ar fi colaborat inclusiv cu FBI pentru a-i fabrica o imagine a unui candidat apropiat de Kremlin, acuze care erau foarte ușor de demontat pe baza faptelor, menționează The Guardian.

Donald Trump a fost obligat să plătească alte câteva zeci de mii de dolari și în noiembrie, în urma acțiunii depuse de unul dintre avocații apărării. Noua sancțiune vine după o plângere de despăgubiri depusă de un alt grup de apărători, inclusiv din cei care au reprezentat-o pe Hillary Clinton, arată publicația.

Judecătorul federal John Middlebrooks, care a respins în prealabil plângerea în septembrie, spune că sancțiunile anunțate acum au fost impuse întrucât fostul președinte ar fi utilizat instanța pentru a-și urmări agenda politică, notează Reuters.

„Acest dosar nu ar fi trebuit deschis. Inadecvarea, ca plângere legală, a fost evidentă de la început. Niciun avocat rezonabil nu ar fi susținut-o. Niciunul din obiectele plângerii, condusă de un scop politic, nu au avut o bază rezonabilă pentru o acțiune în justiție”, a spus judecătorul, citat de agenția de presă.

Avocații lui Trump nu au putut fi contactați pentru a oferi punctul lor de vedere.

În argumentația prin care a respins plângerea din septembrie, John Middlebrooks - numit în funcție de Bill Clinton în 1997 - descria aspectele reclamate de Trump „drept două sute de pagini de manifest politic care subliniază angoasele lui față de cei care i s-au opus”, conchide Reuters.

XS
SM
MD
LG