Linkuri accesibilitate

Donald Trump înaintează o nouă plângere în instanță privind alegerile


Președintele Donald Trump, de ziua veteranilor, la cimitirul militar din Arlington, Virginia, 11 noiembrie 2020.
Președintele Donald Trump, de ziua veteranilor, la cimitirul militar din Arlington, Virginia, 11 noiembrie 2020.

Echipa de campanie a președintelui american Donald Trump a înaintat o nouă plângere în justiție, de data aceasta în statul Michigan, contestând rezultatul alegerilor prezidențiale din 3 noiembrie, câștigate de democratul Joe Biden.

Contestație, anunțată pe 11 noiembrie, este cea mai recentă dintr-o serie de cereri judiciare formulate de campania lui Trump, cu scopul de a bloca victoria lui Biden în urma votului din 3 noiembrie.

Joe Biden a fost declarat câștigător de către organizațiile media americane pe 7 noiembrie, după ce numărătoarea votului în statul Pennsylvania o diferență importantă în fața lui Donald Trump. Câștigarea Pennsylvania a însemnat că Biden va obține destui electori pentru a câștiga președinția SUA.

De atunci, totalul voturilor la nivel național ale lui Biden a crescut la aproximativ 5 milioane, iar Joe Biden a începit să lucreze la completarea echipei sale de tranziție înainte de inaugurarea din 20 ianuarie.

Între timp, Trump a încercat să submineze integritatea votului, cu acuzații nefondate de fraudă în mai multe state.

Miercuri, Trump a avut prima ieșire oficială de la înfrângerea în alegeri, când a depus flori la cimitirul militar din Arlington, dar nu a făcut nici o declarație publică. Pe Twitter, a continuat însă să susțină că alegerile au fost înecate într-un „munte de minciuni și necinste”, din nou fără a furniza vreo dovadă.

XS
SM
MD
LG