Linkuri accesibilitate

Donald Trump înaintează o nouă plângere în instanță privind alegerile


Președintele Donald Trump, de ziua veteranilor, la cimitirul militar din Arlington, Virginia, 11 noiembrie 2020.

Echipa de campanie a președintelui american Donald Trump a înaintat o nouă plângere în justiție, de data aceasta în statul Michigan, contestând rezultatul alegerilor prezidențiale din 3 noiembrie, câștigate de democratul Joe Biden.

Contestație, anunțată pe 11 noiembrie, este cea mai recentă dintr-o serie de cereri judiciare formulate de campania lui Trump, cu scopul de a bloca victoria lui Biden în urma votului din 3 noiembrie.

Joe Biden a fost declarat câștigător de către organizațiile media americane pe 7 noiembrie, după ce numărătoarea votului în statul Pennsylvania o diferență importantă în fața lui Donald Trump. Câștigarea Pennsylvania a însemnat că Biden va obține destui electori pentru a câștiga președinția SUA.

De atunci, totalul voturilor la nivel național ale lui Biden a crescut la aproximativ 5 milioane, iar Joe Biden a începit să lucreze la completarea echipei sale de tranziție înainte de inaugurarea din 20 ianuarie.

Între timp, Trump a încercat să submineze integritatea votului, cu acuzații nefondate de fraudă în mai multe state.

Miercuri, Trump a avut prima ieșire oficială de la înfrângerea în alegeri, când a depus flori la cimitirul militar din Arlington, dar nu a făcut nici o declarație publică. Pe Twitter, a continuat însă să susțină că alegerile au fost înecate într-un „munte de minciuni și necinste”, din nou fără a furniza vreo dovadă.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG