Linkuri accesibilitate

Donald Trump: Să porți mască este un gest patriotic


Donald Trump, la prima apariție publică cu mască de protecție
Donald Trump, la prima apariție publică cu mască de protecție

Președintele american Donald Trump a făcut marți un apel către populația pentru a purta mască de protecție, acțiune pe care a catalogat-o drept un „gest patriotic”.

„Suntem uniți în eforturile noastre pentru înfrângerea virusului invizibil din China, iar mulți oameni spun că este un gest patriotic să porți o mască atunci când nu te poți distanța. Nimeni nu este mai patriot ca mine, președintele vostru preferat”, a scris președintele SUA pe Twitter, luni, la aproape trei luni de la prima recomandare a Centrului pentru Prevenția și Controlul Bolilor de a purta mască sanitară în public.

Deși a fost reticient la început în a purta mască în public, președintele Donald Trump a apărut la începutul lunii iulie cu o mască brodată cu însemnele prezidențiale în timpul vizitei sale la un centru medical militar.

Statele Unite sunt cele mai afectate de pandemia de coronavirus, înregistrând peste patru milioane de cazuri cu mai mult de 140.000 de decese.

Pe lângă criza sanitară, pandemia a condus și la zeci de milioane de locuri de muncă pierdute și creșterea nemulțumirilor cu doar 100 de zile înainte de alegerile prezidențiale în care Donald Trump îl va înfrunta pe fostul vicepreședinte Joe Biden.

XS
SM
MD
LG