Linkuri accesibilitate

Donald Trump și Joe Biden, ultimele eforturi înainte de ziua votului


Președintele american Donald Trump și contracandidatul democrat Joe Biden au participat vineri la evenimente de campanie în cele trei state din Midwest văzute ca având un rol decisiv în a determina câștigătorul următorului mandat la Casa Albă în alegerile din 3 noiembrie.

Trump a ținut discursuri în Michigan și Wisconsin, două state pe care le-a câștigat în 2016 dar în care am se află sub scorul lui Biden din sondaje. Apoi, el a mers în Minnesota, stat pe care l-a pierdut la mustață în urmă cu patru ani.

Joe Biden a mers în Iowa, stat preponderent agricol în care sondajele arată o cursă strânsă, dar și o șansă pentru democrați să câștige un loc în plus de senator în încercarea de a căpăta controlul asupra Senatului. Candidatul democrat a mers apoi în Minnesota și Wisconsin.

Toate cele trei state din Midwest au fost puternic lovite de pandemia de coronavirus generând o dublă criză economică și sanitară care a devenit principalul subiect al campaniei electorale.

Cu spitale pline de pacienți infectați cu coronavirus și milioane de persoane care își pierd locul de muncă în țară, Donald Trump și Joe Biden au prezentat viziuni sensibil diferite privind ieșirea SUA din criză.

Donald Trump continuă să minimalizeze impactul pandemiei, concentrându-se în schimb pe promisiuni privind tratamentul și sosirea vaccinului în timp ce lucrează pentru o relansare economică.

În schimb, Joe Biden promite să oprească virusul care a ucis aproape 230.000 de americani, inclusiv prin implementarea obligativitatea purtării măștii la nivel federal și să convingă guvernatorii să o implementeze la nivelul fiecărui stat.

În plus, Joe Biden respinge afirmațiile lui Donald Trump care îi prezintă pe contracandidatul și Partidul Democratic drept cei care vor închide iar economia americană.

Interesul pentru alegerile din Statele Unite este foarte mare, iar peste 80 de milioane de americani au votat anticipat.

XS
SM
MD
LG