Linkuri accesibilitate

Dorina Lazăr, demisă din fruntea Teatrului Odeon, a câștigat procesul cu Primăria București


Teatrul Odeon
Teatrul Odeon

La trei ani de când a fost demisă din fruntea Teatrului Odeon, actrița Dorina Lazăr a câștigat procesul intentat Primăriei București privind felul în care a fost concediată fără a i se aduce la cunoștință neregulile.

Actrița a fost înlocuită ca urmare a unei vizite efectuate de Corpul de Control al Primarului General, la doar câteva zile după ce fusese reconfirmată la conducerea teatrului bucureștean.

Mărturisesc deschis că eu mă așteptam să dureze procesul o lună de zile, pentru că mi s-a spus că la contencios administrativ lucrurile merg repede (…) Când am intrat în conflict cu Primăria, am crezut că am intrat din cauza bugetului, apoi s-a dovedit că e o chestiune subiectivă. Mi s-a trimis un corp de control, două doamne de la Primărie, au stat aproape 3 săptămâni la Teatru. Au scris un raport cu nereguli. Aceste nereguli au fost analizate de completul de judecată, toate cele 10 învinuiri care mi se aduceau s-au dovedit a fi neîntemeiate. Au fost mai multe termene, n-am crezut că durează atât de mult un fleac de conflict, pentru că până la urmă nu era vorba nici de un prejudiciu pecuniar", a declarat Dorina Lazăr pentru GPS Cultural.

După trei ani de proces, actrița a arătat că cel mai mult o va bucura să încaseze un leu cu titlu de daune morale.

Și când credeam că nu se mai termină, s-a terminat la tribunalul mare. Primăria a făcut recurs, iar acum, în 19 mai s-a judecat și sentința s-a pronunțat ieri (nr. miercuri). Acum stau să-mi trag sufletul. Urmează să am o discuție, să văd ce drepturi am, cel mai mult îmi doresc să primesc leul ca recompensa morală de la Primărie”, a afirmat Dorina Lazăr.

Dorina Lazăr va reveni, cel mai probabil, la conducerea Teatrului Odeon, urmând să primească drepturile salariale cuvenite pentru perioada în care a fost suspendată din funcție.

În locul Dorinei Lazăr a fost numit la conducerea Teatrului Odeon actorul Cristian Șofron.

XS
SM
MD
LG