Linkuri accesibilitate

Carmen Dorobăț rămâne și fără dreptul de a mai conduce spitalul din Iași


Romania Carmen Dorobat

Carmen Dorobăţ a pierdut miercuri definitiv în instanță dreptul de a mai conduce Spitalului de Boli Infecţioase Iaşi după ce a contestat decizia Curții de Apel Iași care i-a aplicat interdicția de a mai preda în instituții publice sau private.

Dacă inițial Curtea de Apel Iași a hotărât să-i interzică doar dreptul de a mai preda, miercuri, în urma contestației sale, Dorobăț s-a ales și cu interdicția de a mai ocupa funcții publice, scrie RFI.

Astfel, instanța a revenit la sentința instanței de fond.

Carmen Dorobăţ, managerul Spitalului de Boli Infecţioase „Sfânta Parascheva” din Iaşi, a fost condamnată vineri definitiv într-un dosar de luare de mită la trei ani de închisoare cu suspendare.

Curtea de Apel Iași a menținut sentința dată în primă instanță, dar i-a modificat pedeapsa complementară. Dacă magistrații de la instanța de fond i-au interzis să predea și să deţină o funcţie publică, cei din apel i-au interzis doar să predea timp de cinci într-o instituţie de învăţământ, privată sau publică.

Soțul ei, Gheorghe Dorobăț, șef al catedrei de Anestezie Generală de la Universitatea de Medicină și Farmacie și Iași, condamnat la doi ani și trei luni de închisoare cu suspendare, a primit interdicția și interdicția de a preda și pe cea de a deține o funcție publică.

Cei doi soţi au fost condamnaţi pentru luare de mită, într-un dosar trimis în judecată de DNA Iaşi, în urma unui flagrant ce a avut loc la începutul anului 2015 pentru că ar fi luat bani de la studenţi pentru promovarea examenelor.

Ea a fost o prezență constantă în presa ultimelor luni, pe fondul crizei declanșate de pandemia de coronavirus, ca specialist avizat în domeniu și manager al celui mai mare spital de boli infecțioase din Moldova.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Urșii din România, veșnic vinovați de toate relele
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:11:04 0:00
XS
SM
MD
LG