Linkuri accesibilitate

Dosar penal pentru incitare la ură și discriminare, deschis de poliție la Ditrău, Harghita


ROMANIA - Ditrau brutari Sri Lanka
ROMANIA - Ditrau brutari Sri Lanka

Polițiștii din Harghita au deschis un dosar penal și fac cercetări pentru incitare la ură și discriminare, în cazul celor doi brutari din Sri Lanka, angajați în comuna Ditrău.

Purtătorul de cuvânt al Poliției Harghita, Gheorghe Filip, a declarat, sâmbătă, pentru agenția Mediafax, că în cazul Ditrău este deschis un dosar de cercetare penală in rem.

Peste 300 de persoane au participat, sâmbătă, la Căminul Cultural din Ditrău, la o adunare populară unde s-a discutat situația angajării celor doi cetățeni din Sri Lanka la brutăria din comună. Oamenii au insistat că nu vor emigranți în satul lor.

După ce patronul brutăriei a promis că îi retrage pe angajații din Sri Lanka de pe linia de producție, și Consiliul Național pentru Combaterea Discrimitării a transmis că se va autosesiza în acest caz.

”În urma declarației patronului brutăriei, cum că va retrage cei doi brutari din Sri Lanka de pe linia de producție, pentru liniștea localnicilor, voi propune luni dimineață Consiliului să demarăm procedura de autosesizare pentru posibile fapte de discriminare”, a spus Asztalos Csaba, într-o declarație pentru HotNews.ro.

Firma are peste 90 de angajați, din care 18 sunt localnici, din Ditrău, iar restul din zonă, iar pentru că mai aveau nevoie de personal și nu găseau au adus doi oameni din Sri Lanka, cu acte, însă oamenii s-au arătat nemulțumiți deoarece i-au confundat pe cei doi cu migranți ilegali și s-au temut că vor crea probleme.

VIDEO Doi srilankezi în Harghita - O poveste despre ură și dezinformare
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:09:18 0:00

XS
SM
MD
LG