Linkuri accesibilitate

Dosarul caselor familiei Iohannis, clasat definitiv


Înalta Curte de Casaţie și Justiție a respins, miercuri, ca inadmisibilă o plângere făcută de firma care administrează site-ul Luju. ro împotriva deciziei de clasare a dosarului privind casele președintelui Klaus Iohannis și ale soției sale. Decizia este definitivă. SC Jurindex S.A. a reclamat familia Iohannis pentru că ar fi refuzat să restituie statului peste 300.000 de euro, proveniţi din închirierea unui imobil din Sibiu care ar fi fost dobândit nelegal.

Minuta instanței

Respinge, ca inadmisibilă, plângerea formulată de petenta SC Jurindex Media SRL împotriva ordonan?ei de clasare nr. 260/P/2018 din data de 06 februarie 2020 a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia de urmărire penală şi criminalistică confirmată prin ordonan?a nr. 448/C/2020 din data de 16 septembrie 2020 a procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Obligă petenta la plata sumei de 100 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.”

Dosarul a fost clasat de procurori în luna februarie a acestui an pentru că faptele au fost deja investigate.

Procurorii au anchetat modul în care Klaus și Carmen Iohannis au intrat în posesia unui imobil din Sibiu, închiriat unei bănci. Cei doi soți au pierdut imobilul în 2015, după ce judecătorii au decis că proprietarul inițial nu mai are moștenitori legali, motiv pentru care imobilul a intrat în proprietatea statului. Certificatul de moștenitor în baza căruia a fost cumpărat imobilul a fost falsificat.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Echipele de salvare montană din Bulgaria se bazează în mare măsură pe voluntari
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:04:19 0:00
XS
SM
MD
LG