Linkuri accesibilitate

Dosarul Certej, redeschis de DNA, la solicitarea Declic


Dosarul a fost redeschis de DNA. Mai trebuie ca și Tribunalul Hunedoara să confirme măsura

Direcția Națională Anticorupție a redeschis dosarul de corupție de la Certej, după ce reprezentanții Comunității Declic au făcut o plângere împotriva soluției de clasare a cauzei, anunță asociația într-un comunicat remis Mediafax. Mai trebuie ca măsura procurorilor să și fie confirmată de Tribunalul Hunedoara, pe 27 ianuarie.

„Ilegalitățile sesizate de Comunitatea Declic se referă la modul abuziv în care pădurea sătenilor a ajuns în posesia companiei miniere Deva Gold, prin mijlocirea primăriei. Cele două iazuri de decantare cu cianuri aferente exploatării miniere ar urma să fie amplasate în această pădure”, spune asociația.

Declic a făcut un denunț în 2016 la DNA Alba, care a demarat ancheta in rem pentru abuz în serviciu. Au urmat sesizări făcute la Corpul de control al Ministrului Afacerilor Interne și la Comisia pentru cercetarea abuzurilor, combaterea corupției și petiții a parlamentului. În iunie 2019, DNA Alba Iulia a clasat dosarul. După ce Declic a depus o plângere față de soluția de clasare, dosarul a fost transmis către DNA central. Procurorii din București au clasat și ei cauza, după doar zece zile, din motive procedurale. Reprezentanții Declic au făcut o sesizare la procurorul-șef al DNA, care a infirmat, în noiembrie 2019, soluția de clasare ca netemeinică și nelegală și a dispus redeschiderea anchetei.

Forțele ucrainene resping atacurile rusești „nelimitate" pe frontul din Donețk
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:36 0:00
XS
SM
MD
LG