Linkuri accesibilitate

Senatoarea Diana Șoșoacă, implicată în agresarea unei echipe de jurnaliști de la Rai 1


Diana Șoșoacă, în timpul unui miting anti-Covid, martie 2021
Diana Șoșoacă, în timpul unui miting anti-Covid, martie 2021

Dumitru Silvestru Șoșoacă, soțul senatoarei Diana Șoșoacă, este anchetat pentru ultraj după ce a agresat un polițist de la Secția 4 din Capitală, chemat să intervină în conflictul senatoarei cu o echipă a televiziunii italiene Rai Uno, iar un alt dosar a fost deschis de procurorii Parchetului General.

După audieri, soțul Dianei Șoșoacă a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile și nu are voie să părăsească țara.

Luni, Dumitru Silvestru Șoșoacă a fost deja audiat de procurorii Parchetului Sectorului 1 iar mai mulți susținători ai senatoarei au pichetat Parchetului și au agresat verbal foțele de ordine și jurnaliștii care transmiteau de la eveniment.

Conflictul familiei Șoșoacă cu jurnaliștii de la Rai Uno s-a produs vineri seară, la sediul cabinetului de avocatură al senatoarei Diana Șoșoacă.

Enervată de solicitarea jurnaliștilor de a le acorda un interviu, senatoarea a sunat la 112, ocazie cu care au descins la fața locului polițiștii Secției 4 din Capitală.

Senatoarea a susținut că are imagini cu momentul conflictului produs în cabinetul său de avocatură și a spus că ea ar fi fost, de fapt, supusă violențelor, iar jurnaliștii italieni ar fi intrat cu forța în „casa” sa. Pentru că echipa de televiziune a refuzat să iasă din cabinet, a solicitat intervenția poliției.

În scandal ar fi intervenit soțul senatoarei care l-a lovit pe unul dintre polițiștii veniți la fața locului, împingându-l într-un perete.

„În data de 10 decembrie 2021, prin apel 112, o persoană a reclamat că la sediul cabinetului său de avocatură s-a prezentat o echipă a unei televiziuni străine, iar pe fondul întrebărilor adresate, cu privire la realizarea interviului, s-a declanşat un conflict. La faţa locului s-au deplasat, de urgenţă, poliţişti din cadrul Secţiei 4. În cauză au fost întocmite două dosare penale, unul pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ultraj, iar cel de al doilea urmează a fi înaintat către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în vederea stabilirii situaţiei de fapt”, a transmis Poliţia Capitalei.

Senatoarea a contestat comunicatul de presă al Poliţiei Capitalei și a anunțat că va da în judecată Poliţia Română.

„E inacceptabil, o comandă politică evident, pentru care Poliţia Română va fi dată în judecată, iar domnul Bode va trebui să răspundă”, a spus senatoarea pe Facebook.

În plângerea făcută la Parchetul General, cei doi soți acuză violarea vieţii private şi violarea sediului profesional de jurnaliștii de la Rai Uno, lipsire de libertate, loviri şi alte violenţe.

„Pe scurt! S-a intrat peste mine în casă de către o echipă de jurnaliști care se pretau a fi din Italia. Nu au vrut să respecte datele prin care noi am stabilit interviul, adică să răspund la trei întrebări (...) doamna jurnalistă a început să urle și să mă amenințe că o să cheme ambasada și o să îmi arate ea mie ce o să-mi facă, am solicitat intervenția 112, este totul filmat”, a relatat Diana Șoșoacă la Antena 1.

Șoșoacă spune că jurnalista, de fapt, ar fi lovit-o „cu mâna și cu piciorul, urlând” că îi sechestrează pe ceilalți doi jurnaliști care vorbeau cu poliția.

„În momentul în care ea s-a năpustit asupra mea, soțul meu a spus „dacă voi nu o dați afară din casa noastră, o dau eu, pentru că se repede la soția mea. A pus mâna pe ea și în momentul în care a pus mâna pe ea să o dea afară trei polițiști au sărit pe soțul meu, l-au imobilizat, l-au dat cu capul de ușă și i-au băgat mâna în gât”, a spus Șoșoacă cu privire la momentul conflictului cu polițiștii de la Secția 4.

DIICOT face cercetări în alt dosar, după ce Diana Șoșoacă a blocat accesul într-un centru de vaccinare de la Răchițeni/Iași, dar cercetările se desfășoară in rem, adică sunt anchetate fapte și nu persoane.

De asemenea canalul de Youtube al Senatului a fost suspendat o săptămână din cauza discursurilor anti-vaccinare ale senatoarei.

  • 16x9 Image

    Dora Vulcan

    Dora Vulcan este Senior Correspondent și s-a alăturat echipei Europa Liberă în ianuarie 2020. A intrat în presă în 1992 ca reporter de politică internă la România liberă. A devenit apoi jurnalist de investigații specializat în Justiție, preocupat de ingerința politicului în anchetele penale. În paralel, Dora a fost și stringer BBC. A scris la Revista „22” despre plagiatele din mediul universitar, a acoperit domeniul politic la Reporter Global (partener The Economist în România) și a fost editor coordonator la departamentul Social al agenției Mediafax. A fost consultant pentru filmul „De ce eu?”, despre moartea suspectă a procurorului Cristian Panait, o tragedie cu implicații politice care a marcat anii 2000.  

XS
SM
MD
LG