Linkuri accesibilitate

Două noi cazuri cu tulpina britanică la școala 28 din București


La finalul lunii ianuarie, ancheta în cazul angajaților școlii din Capitală unde au fost depistate persoane infectate cu SARS-CoV-2.
La finalul lunii ianuarie, ancheta în cazul angajaților școlii din Capitală unde au fost depistate persoane infectate cu SARS-CoV-2.

Ministerul Sănătății a fost informat astăzi de Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) că au mai fost raportate două noi cazuri de infectare cu SARS-Cov-2, noua varianta UK - linia genetică B.1.1.7 care provin din focarul deja confirmat de la aceeași școală din București.

Este vorba despre o femeie în vârstă de 43 de ani care lucrează în unitatea de învățământ și un bărbat de 53 de ani, contact direct al altui caz depistat în școală.

La finalul lunii ianuarie, ancheta în cazul angajaților școlii din Capitală unde au fost depistate persoane infectate cu SARS-CoV-2, tulpina nouă din Marea Britanie, a fost extinsă, conform Mediafax.

Reprezentanții Ministerului Sănătății au transmis faptul că, având in vedere contagiozitatea ridicată a noii tulpini, în cazul școlii, DSP București a decis extinderea anchetei epidemiologice.

Potrivit MS, în 22 ianuarie au fost testate la INBI „Matei Balș” 10 persoane (cele patru confirmate și șase contacți direcți ai acestora).

XS
SM
MD
LG