Linkuri accesibilitate

Două sate din Galați, în carantină pentru două săptămâni


Satele gălăţene Toflea şi Brăhăşeşti au fost plasate pentru două săptămâni în carantină, începând de duminică, după ce 42 de localnici au fost infectați cu noul coronavirus, o persoană a murit și alte 284 au intrat în contact cu cei infectați, fiind plasați în izolare la domiciliu.

„În urma anchetei epidemiologice efectuate de DSP Galaţi, în satele Toflea şi Brăhăşeşti, comuna Brăhăşeşti, cu o populatie de aproximativ 9000 de locuitori (ultimul recensământ – 2011) s-au constatat următoarele: 42 de persoane confirmate, o persoană decedată şi 284 persoane autoizolate, contacţi ai persoanelor confirmate”, a anunţat biroul de presă al Prefecturii Galaţi.

Decizia a fost luată duminică de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

„Având în vedere evoluţia situaţiei epidemiologice de pe teritoriul Judeţului Galaţi în contextul asigurării măsurilor de prevenire şi gestionare a situaţiilor de urgenţă determinate de manifestarea noului coronavirus SARS-CoV-2, Instituţia Prefectului Judeţul Galaţi informează că în cadrul şedinţei extraordinare a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, întrunit astăzi, 24.03.2020 au fost dispuse noi măsuri de prevenire şi gestionare a situaţiilor de risc: Începând cu data 24.05.2020 ora 05.00, pe o perioadă de 14 zile se instituie măsura de carantină în satele Toflea şi Brăhăşeşti, comuna Brăhăşeşti, judeţul Galaţi”, mai spune prefectura.

Intrările și ieșirile din cele două comune sunt interzise. De asemenea, comunitățile locale vor fi supuse dezinfecției iar locuitorii vor avea prioritate pentru depistarea noului coronavirus.

XS
SM
MD
LG