Linkuri accesibilitate

Două sesizări PSD privind angajarea răspunderii, admise de CCR


CCR a admis două sesizări de necosntituționalitate depuse de PSD
CCR a admis două sesizări de necosntituționalitate depuse de PSD

Curtea Constituțională a admis, miercuri, sesizările PSD privind adoptarea prin angajarea răspunderii Guvernului a două legi, cea care modifică vechimea pentru intrarea în magistratură şi cea privind transportul școlar.

Potrivit unor surse din CCR citate de Agerpres, Curtea a acceptat sesizările PSD „pentru că nu sunt îndeplinite cele patru condiţii stabilite prin decizii ale Curţii Constituţionale pentru utilizarea asumării răspunderii şi s-a avut în vedere că erau legi în Parlament, pe acest subiect, în faza de finalizare”.

PSD a anunțat, pe 12 decembrie, imediat după angajarea răspunderii Guvernului de către premierul Ludovic Orban, că va contesta la Curtea Constituțională legile care se referă la prorogarea termenului privind intrarea în magistratură și transportul școlar.

„Legile sunt într-o formă înaintată în dezbatere în parlament. Nu înțeleg de ce s-a veni cu asumare. Considerăm că există un conflict constituțional atâta vreme cât sunt în dezbatere”, a declarat atunci șeful interimar al PSD, Marcel Ciolacu.

XS
SM
MD
LG