Linkuri accesibilitate

Două milioane de australieni în carantină după depistarea unui singur caz Covid-19


Australia a reușit să gestioneze în mare măsură pandemia de coronavirus prin impunerea de măsuri dure și control la frontieră
Australia a reușit să gestioneze în mare măsură pandemia de coronavirus prin impunerea de măsuri dure și control la frontieră

Aproximativ 2 milioane de persoane din orașul australian Perth au intrat de luni în carantină după ce a fost descoperit un caz de coronavirus în comunitate.

Autoritățile au decis punerea în carantină a orașului Perth pentru o perioadă de zile după ce s-a constatat că un agent de securitate de la un hotel folosit pentru a izolarea persoanele care se întorceau din străinătate a contractat virusul, potrivit agenției Reuters.

Guvernul a declarat că 66 de persoane au fost considerate contacte directe ale agentului, iar niciunul dintre cei deja testat nu a fost pozitiv.

Australia a reușit în mare parte să limiteze epidemia de coronavirus - limitând cazurile la aproape 29.000 și decese la 909 - cu măsuri dure precum cea de acum din Perth și prin implementarea unui control strict la frontieră.

Luna aceasta urmează să înceapă o campanie de vaccinare, despre care premierul Scott Morrison a spus că va costa cel puțin 4,8 miliarde de dolari.

Clasificând programul de inoculare drept „prima sa prioritate”, premierul Morrison a spus că economia trebuie să înceapă acum să se desprindă de cheltuielile guvernamentale după ce a fost sprijinită ca urmare a pandemiei.

XS
SM
MD
LG