Linkuri accesibilitate

Două noi cazuri de coronavirus în România


România are la acest moment 11 cazuri confirmate de coronavirus.
România are la acest moment 11 cazuri confirmate de coronavirus.

Alte două cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus au fost confirmate, numărul acestora a ajuns astfel la 11, au transmis reprezentanții Grupului de Comunicare Strategică (GCS) privind situația COVID-19 în România.

„Un caz privește o tânără de 15 ani din Timișoara, care studiază în aceeași unitate de învățământ cu ceilalți doi tineri de 16 ani din Timișoara, dar într-o altă clasă. La acest moment cursurile instituției de învățământ sunt suspendate până pe 11 martie a.c., urmând ca în cursul zilei de luni, 9 martie a.c., comitetul județean pentru situații de urgență să decidă suspendarea cursurilor până la 14 zile”, potrivit unei informări a Grupului de Comunicare Strategică.

Tânăra de 15 ani s-a prezentat în cursul zilei de vineri la Spitalul de Copii din Timișoara. Ea prezenta simptome de febră și tuse. Astfel, a fost luată decizia internării și prelevării de probe la Spitalul de boli infecțioase din Timișoara.

Starea sa de sănătate a fetei din Timișoara este ameliorată, fără febră, în prezent.

Al doilea caz confirmat sâmbătă este al unei fete de 16 ani din Hunedoara, care a călătorit în același avion, în imediata proximitate a bărbatului de 40 de ani din Hunedoara, confirmat în cursul zilei de vineri cu infecție COVID-19.

Fata din Hunedoara este asimptomatică și va fi internată la Spitalul de boli infecțioase din Timișoara.

La nivel național sunt 16 persoane în carantină, iar pentru alte 12.927 de persoane a fost dispusă măsura auto-izolării la domiciliu, au transmis, sâmbătă, reprezentanții Grupului de Comunicare Strategică privind situația coronavirus în România.

Din cele nouă cazuri confirmate cu infecția noului virus până vineri, trei persoane au fost declarate vindecate și externate deja. Restul de șase persoane purtătoare ale virusului sunt internate în centre medicale din Timișoara, Cluj-Napoca, Iași și Craiova.

XS
SM
MD
LG