Linkuri accesibilitate

Două noi zăcăminte de petrol descoperite în România


În România, OMV a avut, în 2022, trei sonde de explorare, din care două au descoperit noi zăcăminte.
În România, OMV a avut, în 2022, trei sonde de explorare, din care două au descoperit noi zăcăminte.

Compania OMV anunță, în raportul anual, descoperirea de două noi zăcăminte de petrol, fără a detalia. Unul din ele este la Craiova, iar exploatarea experimentală a început în iulie 2022. Este vorba despre blocul X Craiova.

În raportul OMV se vorbește despre „resurse mari”, care „deblochează oportunități de dezvoltare semnificative, inclusiv forarea de sonde de evaluare și de dezvoltare în anii următori”.

Un al doilea zăcământ ar fi fost descoperit în apropiere de Târgoviște, dar pentru el exploatarea experimentală ar urma să înceapă abia în acest an.

Opt dintre sondele utilizate pentru operațiunile de explorare ale OMV au fost finalizate înainte de sfârșitul anului 2022, în timp ce celelalte patru erau fie în curs de foraj, fie în curs de testare la începutul lunii ianuarie 2023.

În 2013, OMV anunța o descoperire importantă, tot onshore, în Muntenia. Estimările obținute din testele de producție efectuate la cele două straturi geologice indicau o producție potențială pe sonda de 1.200 - 2.100 baril echivalent petrol/zi. Era, la acel moment, cea mai mare descoperire din Muntenia postprivatizare.

  • 16x9 Image

    Oana Despa

    A lucrat mai bine de 20 de ani în televiziune unde a fost reporter specializat pe domeniul Justiției sau a condus secții de Investigații. A produs una dintre emisiunile de impact despre devalizarea României după 1989 - România furată. În prezent este pasionată de alfabetizare media și combaterea dezinformării.

XS
SM
MD
LG