Linkuri accesibilitate

Două ședințe programate la Cotroceni privind măsurile de gestionare a pandemiei


Președintele Iohannis la o ședință alături de mai mulți miniștri

Președintele Iohannis va participa marți la două ședințe la Palatul Cotroceni alături de oficiali guvernamentali în care se vor discuta măsurile de gestionare a pandemiei de coronavirus sau de repornire a economiei în condițiile în care România a intrat sub starea de alertă.

Conform agendei președintelui, prima ședință este programată pentru ora 14, iar la ea vor participa Prim-ministrul României, Ludovic Orban, Ministrul Finanțelor Publice, Vasile Cîțu, Ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, și Ministrul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, Lucian Bode.

Cea de-a doua ședință va avea lor la ora 15, când președintele Iohannis va discuta cu Prim-ministrul României, Ludovic Orban, Viceprim-ministru, Raluca Turcan, Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, Ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, Ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă, și șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat.

La finalul ședințelor, președintele Iohannis va susține o declarație de presă în care va anunțat principalele deciziei luate în urma consultărilor.

Reamintim că România se afla de vineri, 15 mai, sub stare de alertă, unele măsuri restrictive fiind relaxate după aproape 2 luni de carantină totală, iar luni guvernul adoptat o nouă hotărâre de guvern pentru a pune măsurile în acord cu noua lege privind starea de alertă ce a intrat în vigoare.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG