Linkuri accesibilitate

AUR obține peste 8%. George Simion: Nu vom face alianțe. Claudiu Târziu: Suntem apărătorii Bisericii


Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), partidul care a produs supriza alegerilor generale din decembrie 2020
Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), partidul care a produs supriza alegerilor generale din decembrie 2020

Numărarea a peste 99% din voturi a confirmat declarația liderului George Simion din seara alegerilor. AUR nu numai că a intrat în Parlament, dar se apropie de 9% din voturi. Un partid de drepta, creat în 2019, ai căror lideri nu au fost prezenți în dezbaterile TV, cu o campanie exclusiv online.

Liderul AUR, aflat în pragul intrării în Parlament, a declarat în fața camerelor de luat vederi că este nemulțumit de cifrele anunțate de exit-poll pentru că scorul partidului său ar trebui să fie mai mare. „Estimările noastre arată că am luat cel puțin 500.000 de voturi ale românilor de aici și de peste hotare. Cerem pedepsirea celor vinovați de fraudarea voturilor!”, a cerut el.

George Simion declară că AUR va contesta procesul electoral din diaspora și s-a plâns că multe secții de votare ar fi fost închise „când nu i-a mai convenit lui Iohannis”, referindu-se probabil la orele diferite de închidere a urnelor din perspectiva fusului orar al României. El a acuzat autoritățile că „100.000 de români nu au putut vota pentru că nu aveau acte”.

„Scorul nostru e de 8 sau 9 la sută, nu ce spun sondajele”, a insistat Simion.

În ceea ce privește perspectivele politice ale Alianței pentru Unirea Românilor, fostul activist pentru unirea Basarabiei cu România, George Simion, a declarat că formațiunea sa nu va face nici un fel de alianțe.

Explicația ar fi strâns legată de eșecul tuturor celorlalte partide: „Nu suntem extremiști, dar suntem radicali față de sistemul care a distrus Romania în ultimii 30 de ani. Fac un apel adresat tuturor românilor să se alăture AUR pentru schimba societatea românească”.

George Simion cere așadar simpatizanților să își înfrângă repulsia față de actuala conducere a țării și să intre în politică: „Nu ne-a fost ușor să intrăm în mizeria numită politică, dar a fost singura soluție”, a explicat el.

Ceilalți lideri ai AUR, în mod limpede surpriza acestor alegeri, au vorbit despre doctrina creștin-conservatoare a partidului și principalele direcții ideologice.

Copreședintele alianței, Claudiu Târziu a vorbit astfel despre o „revoluție conservatoare” devreme ce „în ultimii 30 de ani nu a existat scena politică din România un partid care să reprezinte familia, patria, credința și libertatea”.

„Suntem apărătorii Bisericii”, a adăugat el. „Noi suntem parte din Coalitia pentru Familie, o parte din noi. Noi suntem cei care luptăm pentru Romania Mare. Suntem singurul partid care ne-am exprimat sprijinul pentru Donald Trump. Suntem cu suveraniștii, nu cu globaliștii”, continuat el prezentarea AUR, formațiune aflată pentru prima dată în programul televiziunilor de știri la o oră de maximă audiență.

Pe treptele din fața sediului de partid au fost prezenți câțiva zeci de susținători, printre care avocata Diana Ioavanovici Șoșoacă, o controversată activistă împotriva vaccinării și a purtatului măștii chirurgicale în locurile publice, dar și omul de afaceri Bobby Păunescu, fiul controversatului afacerist George Constantin Păunescu.

Partidul Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a fost înființat în 2019 de activistul unionist George Simion. Partidul se consideră de dreptate, conservator, patriot și unionist și este cunoscut pentru manifestațiile de stradă care promovează unirea fostei provincii românești cu România.

George Simion a candidat anul trecut ca independent la europarlamentare sub sloganul „România Mare în Europa”.

XS
SM
MD
LG