Linkuri accesibilitate

Dragnea și ambasadorul palestinian se contrazic: își mai mută sau nu România ambasada la Ierusalim?


Liviu Dragnea și ambasadorul palestinian Fuad Kokaly s-au întâlnit la Parlament.
Liviu Dragnea și ambasadorul palestinian Fuad Kokaly s-au întâlnit la Parlament.

Liderul PSD Liviu Dragnea îl acuză pe ambasadorul palestinian la București că nu a prezentat realitatea discuției pe care au avut-o, despre mutarea ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim. Ambasadorul anunțase că Dragnea i-a spus că ambasada nu va mai fi mutată.

„Am citit şi eu declaraţiile ambasadorului palestinian în urma întâlnirii pe care am avut-o ieri cu domnia sa. Sub nicio formă nu reflectă discuţiile purtate ieri. Am spus clar ce am afirmat şi public de nenumărate ori: Ministerul Afacerilor Externe a finalizat analiza privind o eventuală relocare a Ambasadei României în statul Israel. Ulterior, documentul a fost înaintat spre aprobare instituţiilor cu atribuţii în domeniul politicii externe şi securităţii naţionale. Având în vedere cele mai recente evoluţii din Procesul de Pace din Orientul Mijlociu, analiza se află într-un proces continuu de actualizare”, a declarat Liviu Dragnea, pentru Mediafax.

Liderul PSD a mai spus că „este de dorit o soluţie consensuală la nivel instituţional” și că „orice decizie va trebui să se bazeze atât pe prevederile constituţionale, dar şi pe respectarea prevederilor dreptului internaţional”.

Reacția lui Liviu Dragnea a venit după ce ambasadorul palestinian la București, Fuad Kokaly, a anunțat printr-un comunicat de presă că „salută decizia domnului Liviu Dragnea potrivit căruia guvernul României nu va muta ambasada României de la Tel Aviv, la Ierusalim”.

„După întâlnirea de azi mă pot considera încredinţat că toate forţele politice din România înţeleg la unison importanţa Ierusalimului şi rolul lui în politica şi securitatea globală şi în sufletele a mai mult de jumătate de cetăţeni ai Terrei. Prin declaraţia de azi, guvernul României a confirmat legitimitatea rezoluţiilor internaţionale potrivit cărora o pace durabilă şi justă nu se poate săvârşi decât prin existenţa celor două state, israelian şi palestinian, care împart Oraşul Păcii astfel încât Palestina, ţara mea, să poată avea dreptul la auto-determinare, libertate de mişcare şi acelaşi regim democratic în capitala ei, Ierusalimul de Est”, a spus ambasadorul Fuad Kokaly.

Liviu Dragnea s-a întâlnit luni cu ambasadorul palestinian.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG