Linkuri accesibilitate

Dragnea anunță că PSD și ALDE vor avea candidat comun la prezidențiale


„Sigur nu voi candida la europarlamentare”, a precizat Dragnea.
„Sigur nu voi candida la europarlamentare”, a precizat Dragnea.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat sâmbătă, la Slobozia, că, după europarlamentare va discuta despre un candidat comun al alianţei PSD-ALDE la funcţia de preşedinte, relatează Agerpres.

"Nu vorbesc despre candidatura la prezidenţiale cu nimeni, niciunde, nicicând. După europarlamentare discutăm. (...) S-a întâmplat că nu mai vreau să vorbesc despre subiectul ăsta absolut deloc, am convenit cu domnul Tăriceanu ca după alegerile europarlamentare împreună să prezentăm un candidat comun, care să fie susţinut de alianţă", a adăugat liderul social-democraţilor.

Justiția, calul de bătaie

Liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat tot sâmbătă că „justiţia selectivă din ultimii 12 ani este un grav regres”.

Tăriceanu a participat la ceremonia militară şi depunerea de coroane organizată cu prilejul Zilei deţinuţilor politici anticomunişti şi deportaţi din România în perioada 1944 - 1989, la monumentul "Aripi" din Piaţa Presei Libere.

Președintele Senatului e de părere că justiția „a fost folosită pentru a elimina elite intelectuale, elite din afaceri, oameni obişnuiţi care au avut de suferit, oameni politici (...)”.

Nici Liviu Dragnea nu a lăsat să treacă ziua fără o declarație despre justiție.

"Nu mai vrem să funcţioneze în continuare acest sistem care a corupt Justiţia şi care încearcă să o corupă în continuare, ca să spunem lucrurilor pe nume. În condiţiile în care un serviciu secret şi anume SRI are protocoale secrete cu Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, cu Direcţia Naţională Anticorupţie, cu Parchetul General, în condiţiile în care ofiţeri de la SRI stăteau pe culoarele acestor instituţii se mai putea avea încredere în actul de Justiţie în România?", a spus liderul PSD.

XS
SM
MD
LG