Linkuri accesibilitate

Dragnea, la mitingul de la Craiova: Niște maimuțoi și niște măscărici ne spun că nu suntem europeni


Liviu Dragnea

După o baie sănătoasă de mulțime împreună cu partenera sa Irina, liderul PSD Liviu Dragnea a ținut obișnuitul discurs de la astfel de mitinguri. A vorbit probabil puțin cam mult pentru gustul mulțimii și a repetat aceleași acuze și laude auzite deja. Apatia a fost nota generală.

Tot ca de obicei, Dragnea a vorbit ultimul, pentru efectul final, dar oamenii, mulți aduși cu autobuzele din împrejurimile Craiovei, erau deja obosiți. Și cam plictisiti. Liviu Dragnea nu a spus nimic nou, a mers pe aceleași direcții generale:

  • Victimizarea: ”Cineva mi-a spus, dacă te arestează venim și te scoatem de acolo”.
  • Atacuri la multinaționale, companiile străine și UE:„ Niște maimutoi și niște măscărici ne spun nouă că nu suntem europeni”; ”Vrem să stăm să vedem cum companii străine calcă în picioare fermierii români?”, ”Să respecte salariații români așa cum îi respectă pe ai lor, le cerem prea mult?”, ”Ei au susținut protestele împotriva noastră”, ” Putem să acceptăm să punem pe masă pentru copiii noștri fructe și legume pline de chimicale?”, ” Prea mult timp ni s-a spus că resursele noastre naturale nu sunt ale noastre și noi trebuie să le facem cu mâna când se duc în afară”.
  • „Am văzut oficiali europeni care ne critică. Au ajutat țara asta cu ceva? Ne ceartă pentru nimic, pentru ceva ce n-am făcut. De ce nu sunt interesați de efectele guvernrii PSD pentru oameni. Poate nu le place”.
  • „Ani de zile ni s-a spus: Lăsați satele așa cum erau pe vremuri, să venim să le vedem. Și le-am zis: noi putem să stăm indiferenți, n-o să ne blesteme copiii noștri? Adică noi n-om fi în stare să ridicăm satul românesc?”
  • Patriotismul: ”De aici azi vreau să începem să vorbim cu curaj despre România și despre patriotism”, ”Niciun candidat nu ajungea pe listă dacă nu era patriot pur-sânge”, ”Eu îmi iubesc țara și am zis că-mi asum orice risc pentru asta”, „Nu mai acceptăm să fim puși la colț pentru orice minciuni”, ”Am mâncat ridichi, nicăieri în lume nu e pământul pe care ni l-a dat nouă Dumnezeu”, ”Îmi spuneau oamenii că în parcare la supermarketuri sunt 100 de tiruri cu marfă străină și 3 românești”.
  • Abuzurile justiției, atacuri la Iohannis și Lazăr: ”Am arătat abuzurile și le e frică că se apropie socoteala, sunt speriați”, ”Și noi susținem anticorupția”, ”Șefii parchetelor sunt niște persoane malefice”, ”Nu respectă drepturile fundamentale ale oamenilor, consideră că toți sunt vinovați”, ”Lazăr a fost unealta poliției politice din România, Iohannis a zis că se mai gândește dacă îl revocă sau nu. Păi cum să nu se gândească, unde e dosarul cu casele?”
  • Laude și promisiuni: ”Extindem subvenția la tomate, până la 6.000 lei. O s-o extindem la castraveți, la vinete. O să subvenționăm si pentru centrale termice, pentru solarii, pentru folia dublă”, ”Am mărit pensile și salariile de câteva ori și o să le mai mărim până la sfârșitul anului”.
  • Umor involuntar: ”Dacă stai cu spinarea dreaptă îți mai plesnește un disc, mai faci o hernie”.
  • Final apoteotic: ”Nu ne vor îngenunchea niciodată!”

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Urmările distrugerii barajului Nova Kakhovka din regiunea ucraineană Herson
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:47 0:00
XS
SM
MD
LG