Linkuri accesibilitate

Dragnea, la ”summit-ul PSD de la Galați”: Iohannis și-a chemat stăpânii la Sibiu


 Liviu Dragnea vorbește la mitingul PSD de la Galați
Liviu Dragnea vorbește la mitingul PSD de la Galați

Mitingul PSD de la Galați nu a ieșit din tiparul obișnuit- atacuri la președintele Iohannis, promisiuni, retorică suveranistă, patriotism pus la butonieră. Spre deosebire de Iași, a fost prezentă și Viorica Dancilă, revenită din turneul prin Ardeal, unde zgomotul de fond au fost huiduielile.

O pată de culoare a adus deputatul PSD de Galați, Nicolae Bacalbașa, sosit pe scenă îmbrăcat într-un halat alb de baie, care, probabil, se dorea a sugera un halat de medic.

Nu au lipsit nici protestatarii, ieșiti în stradă pentru a contesta PSD.

Stăpânii lui Iohannis

Liviu Dragnea a a numit mitingul ”summit-ul PSD de la Galați”, spunând că summit-ul de la Sibiu nu a folosit la nimic, că banii publici au fost cheltuiți de fapt pentru campania electorală a lui Iohannis, care ”și-a chemat acolo stăpânii”.

”A câștigat ceva România? A folosit acest summit făcut cu bani mulți pentru campania lui electorală. Și-a chemat stăpânii, se plimba singur, dar nu era băgat în seamă. Asta e soarta slugilor! Nu l-a auzit nimeni vorbind pentru România, bătându-se pentru respectul cuvenit pentru români și țara lui. A profitat de faptul că a fost singur și a luptat împotriva României. A atacat guvernul țării lui, democrația, justiția, tot ce este mai bun”, a vituperat Dragnea.

Bârna din ochiul altuia

Reproșurile și atacurile s-au axat și asupra președintelui Emmanuel Macron, premierului Olandei și, în general, asupra ”nedreptăților” la care e supusă România la Bruxelles.

”L-ați auzit pe premierul Olandei cum a venit în România ca să ne jignească din nou. Ce s-a întâmplat în Olanda, unde în sistemul bancar s-au spălat miliarde de euro? Aia nu este corupție? Și ce au făcut băncile? Au negociat cu procurorii. L-am auzit pe președintele Franței că e îngrijorat. Și eu sunt îngrijorat că în fiecare zi mii de francezi sunt bătuți de jandarmi pe străzile din Paris”.

Invidia, bat-o vina

Motivele supărării acestora, crede Dragnea, sunt de fapt altele și au legpătură cu marile succese economice ale României și nu cu derapajele de la statul de drept, pentru care liderii Europeni ne critică în ultimii ani.

”De ce credeți că sunt supărați? Pentru că în doi ani de zile am avut producții-record și asta înseamnă mai multă marfă în Europa. Am mărit salariile medicilor. Medicii nu mai pleacă și mulți dintre cei plecați se gândesc să vină acasă. De ce mai sunt supărați? Pentru că salariile mărite în fac pe românii plecați să nu mai accepte salarii de mizerie afară. Și forță de muncă calificată începe să plece de la ei și vin să ridice această țară”.

”Cei de la Bruxelles sunt supărați că vor fi mai frumoase comunele noastre decât cele din vestul Europei. Cei din occident sunt supărați pentru că renovăm și construim școli, modernizăm educația și copiii noștri au șansa să fie mai educați și să intre în concurență cu copiii lor”.

Roșia de Teleorman

Din discursul liderului PSD nu a lipsit nici de data aceasta roșia românească, mai exact cea din Teleorman, pe care Dragnea nu ar da-o pe roșia din Matca, județul Galați, ca să nu mai vorbim de cele olandeze sau belgiene, niște ”cartoane”. Mâncatul sănătos și românește s-a transformat în veritabil slogan electoral.

”Dar o să vin odată cu roșii de la mine la dumneavoastră și facem un concurs. Dar și într-un caz, în altul, și ale mele, și ale dumneavoastră sunt mai bune decât cartoanele și rumegușul pe care-l găsim în magazine. Pentru că vreau să mâncăm sănătos, vreau ca pe masă copiii noștri să aibă legume și fructe gustoase și sănătoase. Și vreau să vă spun, mâine la 10 jumate o să fiu pe TVR, cu domnul Daea, la Viața satului. Și acolo o să vă spun cum extindem programul de tomate. Pentru că alocăm bani și mai mulți, alocăm bani și pentru încălzirea serelor, pentru că vreau să acoperim și lunile de iarnă cu tomate românești. E greșit că vrem asta?”

Mitingul PSD are loc la doar o zi după cel de la Iași, unde, deși PSD a adus oamenii cu autocarele din întreg județul, nu au lipsit sutele de protestatari.

În seara aceasta, la Iași, are loc un miting organizat de PNL, la care participă și președintele Iohannis.

Facebook Forum

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Abonează-te la
„3 minute” de la Europa Liberă

Luni – vineri, scurt și cuprinzător

XS
SM
MD
LG