Linkuri accesibilitate

Dragoș Săvulescu, fost acționar de la Dinamo, s-a predat în Italia


Fostul acționar de la Dinamo are de executat cinci ani și jumătate de închisoare în dosarul retrocedărilor ilegale de plaje din Constanța

Fost acționar la Dinamo, omul de afaceri Dragoş Săvulescu, dat în urmărire internațională pentru o condamnare primită în afacerea retrocedărilor ilegale de plaje din Constanța, s-a predat la o secție de poliție din Napoli, transmite Mediafax.

În vârstă de 45 de ani, Săvulescu a fost condamnat în luna februarie a anului trecut, pentru complicitate la abuz în serviciu, la cinci ani și șase luni de închisoare și a fost dat în urmărire internaţională după ce, la scurt timp de la condamnarea sa, a părăsit ţara.

Judecătorii au considerat că a făcut parte dintr-un grup infracţional organizat care a prejudiciat statul român cu 114 milioane de euro într-un dosar referitor la retrocedarea de plaje şi faleze de pe litoral.

În același dosar au mai fost condamnați: fostul primar al Constanței, Radu Mazăre - la nouă ani de închisoare, fostul președinte al Consiliului Județean Constanța Nicușor Constantinescu - la cinci ani de închisoare și fostul acționar al FC Dinamo Cristian Borcea - la cinci ani de închisoare.

Pe 28 octombrie 2008, Dragoș Săvulescu a fost trimis în judecată de procurorii DNA alături de Radu Mazăre și Cristi Borcea, într-un lot de 37 de inculpați, în legătură cu restituirea şi atribuirea nelegală a unor întinse suprafeţe de teren intravilan din Constanţa, Mamaia, plajă şi faleză. Prejudiciul total se ridică la 114 milioane de euro.

Forțele ucrainene resping atacurile rusești „nelimitate" pe frontul din Donețk
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:36 0:00
XS
SM
MD
LG