Linkuri accesibilitate

Dronă doborâtă de forțele rusești la 200 de kilometri de Moscova. Trei persoane au fost rănite


Dronele au fost folosite de ambele tabere în războiul din Ucraina. În imagine, un militar ucrainean pregătește lansarea unei drone înspre poziții rusești din Ucraina. Imagine cu caracter ilustrativ.
Dronele au fost folosite de ambele tabere în războiul din Ucraina. În imagine, un militar ucrainean pregătește lansarea unei drone înspre poziții rusești din Ucraina. Imagine cu caracter ilustrativ.

Forțele aeriene rusești a doborât o dronă presupusă a fi ucraineană în orașul Kireyevsk, la 220 de kilometri de Moscova, a anunțat Ministerul rusii al apărării.

Kievul nu a comentat până acum incidentul, negând și în trecut acuzele Moscovei că ar fi lansat atacuri cu drone care ar fi rănit civili pe teritoriul rusesc, notează Reuters.

Potrivit Ministerului rusesc al apărării, forțele aeriene au reușit să blocheze sistemul de navigație al dronei, iar aceasta a aterizat în Kireyevsk, regiunea Tula.

Agenția Tass citează oficiali ai regiunii au declarat că aterizarea dronei a provocat un crater în centrul orașului, trei persoane au fost rănite și unele locuințe private avariate, conform Reuters.

Kremlinul a raportat pe parcursul războiului mai multe atacuri cu drone în diverse localități situate în special în apropierea graniței cu Ucraina.

În urmă cu mai puțin de două săptămâni, trei rachete au fost doborâte în zona orașului Belgorod. Oficialii rusești nu au menționat inițial care ar fi proveniența acestora, dar au reclamat anterior atacuri din Ucraina asupra teritoriului său.

În 26 decembrie trei militari din forțele aeriene ucrainene au murit după ce o dronă presupusă a fi ucraineană a fost doborâtă la baza milutară strategică de bombardament de lângă orașul Saratov după ce ar fi străbătut în zbor sute de kilometri în spațiul aerian ucrainean, mai notează Reuters.

  • 16x9 Image

    Ovidiu Cornea

    Ovidiu Cornea lucrează în presă de peste 16 ani. A activat ca reporter și redactor în presa scrisă și online din Cluj - inclusiv corespondent național. În ultimii ani a lucrat în radio. A fost invitat cu regularitate în diverse emisiuni TV, locale și regionale.

    Îi place munca de teren, dar și dezbaterea temelor cu miză comunitară, socială. Articolele sale pe teme din domeniile Educație, Mediu, Inovație, au fost premiate în 2021 la Gala Premiilor Profesioniștilor din Presă Cluj, jurizate de jurnaliști notorii la nivel național.

    Este licențiat în Jurnalism, cu master în Sociologie și Asistență Socială.

XS
SM
MD
LG