Linkuri accesibilitate

Rusia ar fi doborât 20 de drone deasupra peninsulei Crimeea. Doi ucraineni morți, sâmbătă


Peninsula Crimea este legată cu Rusia printr-un pod. Unul dintre obiectivele Ucrainei a fost distrugerea acestei legături.
Peninsula Crimea este legată cu Rusia printr-un pod. Unul dintre obiectivele Ucrainei a fost distrugerea acestei legături.

Rusia a doborât 20 de drone ucrainene care vizau peninsula Crimeea, a anunțat Ministerul Apărării de la Moscova. Doi morți, în urma atacurilor de sâmbătă ale Rusiei.

Un ofițer de poliție a fost ucis și 12 persoane au fost rănite, inclusiv patru ofițeri de poliție, în lovituri aeriene rusești asupra orașului Orihiv, un oraș din regiunea sudică Zaporojie, au declarat oficiali locali.

Trei drone Shahed de fabricație iraniană au fost doborâte deasupra Zaporojie în cursul nopții, a declarat armata ucraineană.

În altă parte, o femeie în vârstă de 73 de ani a murit în urma unui atac militar rusesc din 12 august asupra unui cartier din sudul orașului Kupyansk, a declarat guvernatorul regiunii Harkov, Oleh Synyehubov.

La 10 august, Ucraina a emis o evacuare obligatorie a 37 de orașe și sate din districtul Kupyansk din regiunea Kharkiv, pe fondul rapoartelor privind intensificarea bombardamentelor din partea forțelor ruse.

Orașul Kupyansk și teritoriile din jurul acestuia au fost sub ocupație rusă până în 20 septembrie 2022, când forțele ucrainene au desfășurat o operațiune ofensivă rapidă care a dislocat forțele Kremlinului din aproape întreaga regiune Harkov.

Paisprezece drone au fost doborâte de apărarea aeriană rusă și alte șase au fost bruiate electronic, a precizat ministerul într-o postare pe Telegram, citată de The Guardian. Nu s-au înregistrat victime sau pagube, conform aceleeași surse.

Numărul atacurilor cu drone asupra Moscovei și Crimeei, anexată ilegal de Rusia în 2014, a crescut în ultimele săptămâni, după ce președintele ucrainean Volodimir Zelenski a avertizat că „războiul se întoarce pe teritoriul Rusiei".

Moscova a fost ținta unor astfel de atacuri de aproximativ douăsprezece ori în ultimele trei săptămâni, ceea ce a dus la închiderea temporară a principalului său aeroport, precum și la deteriorarea unor clădiri.

  • 16x9 Image

    Oana Despa

    A lucrat mai bine de 20 de ani în televiziune unde a fost reporter specializat pe domeniul Justiției sau a condus secții de Investigații. A produs una dintre emisiunile de impact despre devalizarea României după 1989 - România furată. În prezent este pasionată de alfabetizare media și combaterea dezinformării.

XS
SM
MD
LG