Linkuri accesibilitate

Kievul a fost vizat de un nou atac rusesc cu drone. Ucraina a atacat cu drone mai multe regiuni ruse


Apărarea aeriană ucraineană în timpul exercițiilor din această lună.
Apărarea aeriană ucraineană în timpul exercițiilor din această lună.

Sistemele de apărare aeriană ucrainene au doborât 21 din cele 22 de drone lansate de Rusia în dimineața zilei de 9 octombrie în regiunile Odesa, Vinița și Kiev, au declarat forțele aeriene, adăugând că trei rachete balistice Iskander au fost lansate în regiunea Poltava. Separat, autoritățile din regiunea Kiev au declarat că mai multe drone care se îndreptau spre capitală au fost doborâte, transmite RFE/RL.

În seara zilei de 8 octombrie, trupele ruse au lansat din nou UAV-uri de atac pe teritoriul Ucrainei, din cauza cărora a fost anunțată o alertă aeriană în mai multe regiuni.

Potrivit Forțelor Aeriene, dronele au intrat în spațiul aerian al Ucrainei din direcția sudică.

La ora 3:24 a.m., Forțele Armate ale Ucrainei au raportat că amenințarea cu UAV-urile de atac a fost respinsă în regiuni.

Armata rusă atacă în mod regulat regiunile ucrainene cu diferite tipuri de arme, UAV-uri de atac, rachete, KAB-uri, MLRS.

În ciuda dovezilor și mărturiilor, Moscova a negat că a vizat civili de la începutul invaziei la scară largă.

Potrivit ONU, din 24 februarie 2022 până în august 2024, cel puțin 11.743 de civili (inclusiv 613 copii) au fost uciși și 24.614 răniți ca urmare a agresiunii ruse în Ucraina.

Organizația notează că cifrele reale ar putea fi mai mari, deoarece unele rapoarte despre victime civile nu au fost încă confirmate.

Între timp, ministerul rus al Apărării a declarat că unitățile sale de apărare aeriană au distrus 47 de drone ucrainene care vizau regiunile sale.

Aproximativ 24 de drone au fost doborâte deasupra regiunii sud-vestice Briansk, în timp ce celelalte au fost doborâte deasupra regiunilor Belgorod, Kursk, Rostov și Krasnodar și Marea Azov, a declarat ministerul pe Telegram.

Oficialii regionali au declarat că atacurile nu au provocat victime.

Europa Liberă România e pe Google News. Abonați-vă AICI.

  • 16x9 Image

    Adrian Ardelean

    S-a alăturat echipei Europa Liberă în ianuarie 2023. A intrat în presă în 2002 și s-a format că jurnalist la BBC World Service Romania. A lucrat mai apoi atât pentru posturi de radio și televiziune naționale ca Europa FM, Digi24, cât și pentru posturi de radio și televiziune regionale ca Transilvania LIVE, Radio Romania Cluj sau EBS Radio Cluj. Experiența lui include producerea și prezentarea de emisiuni live, jurnale de știri, dar și realizarea de analize, reportaje și documentare pe subiecte ce țin de actualitatea în economie, administrație și societate.

XS
SM
MD
LG