Linkuri accesibilitate

„Drumul României este cu sens unic”, pro-european și stat de drept, spune Klaus Iohannis la validarea alegerilor de către CCR


Klaus Iohannis le-a cerut tuturor „decidenților instituționali” să respecte alegerile românilor
Klaus Iohannis le-a cerut tuturor „decidenților instituționali” să respecte alegerile românilor

„Cei care au girat asaltul asupra Justiției au primit cea mai drastică sancțiune de la români, în trei rânduri - la alegerile europarlamentare, la referendum și la alegerile prezidențiale”, a spus Klaus Iohannis la ceremonia de la Curtea Constituțională, în cadrul căreia au fost validate alegerile prezidențiale.

Rezultatul final al alegerilor este 66, 09% pentru Klaus Iohannis și 33,91%, pentru Viorica Dăncilă.

„Voi veghea în continuare la respectarea Constituției și voi susține și în viitor, cu toată hotărârea, valorile statului de drept și parcursul european al României. Acestea sunt nu doar principiile care mi-au călăuzit întotdeauna acțiunile și deciziile, dar și direcția în care, nu o dată, ci de trei ori în acest an - la alegerile europarlamentare, cu ocazia referendumului pentru justiție și la alegerile prezidențiale - românii au arătat că vor să meargă țara noastră. Drumul ales de români este unul cu un singur sens, la care, prin activitatea lor, trebuie să se alinieze toate autoritățile statului”, a spus Klaus Iohannis.

„România este un stat de drept, iar românii sunt o națiune cu reflexe profund democratice, astfel că cei care au girat asaltul asupra independenței justiției au primit cea mai severă și legitimă sancțiune prin votul oamenilor. Este cel mai puternic semnal că toți decidenții politici și instituționali trebuie să își asume ca inalienabile principiile că nimeni nu este mai presus de lege și cel al colaborării loiale între autoritățile publice.”, a adăugat președintele.

După ceremonia de validare a rezultatului alegerilor, de la CCR, la care au participat membrii Guvernului și parlamentari PNL, alături de consilieri prezidențiali, urmează depunerea jurământului în Parlament, la 21 decembrie. La acel moment are loc, practic, preluarea celui de-al doilea mandat prezidențial pentru Klaus Iohannis.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG