Linkuri accesibilitate

DSP București cere tuturor spitalelor să se pregătească să preia pacienți Covid


Ambulanțe care aduc pacienți Covid la Institutul Matei Balș din București, iulie 2020

Cu un număr tot mai mare de pacienți infectați cu coronavirus, Direcția de Sănătate Publică București a solicitat tuturor spitalelor din Capitală să demareze pregătirile pentru a putea interna persoane infectate.

Un document publicat de Hotnews arată că DSP cere tuturor spitalelor din București să creeze „circuite pentru internarea pacienților Covid-19 pozitivi”, având în vedere „numărul insuficient de paturi dedicate pacienților pozitivi cu virusul SARS-CoV-2” din spitalele dedicate în prezent bolnavilor Covid.

„Urmarea situației epidemiologice existente create de evoluția pandemiei Covid-19 și a numărului insuficient de paturi dedicate pacienților pozitivi cu virusul SARS-CoV-2 din cadrul unităților sanitare din faza I, faza II și suport Covid-19, vă solicităm să întreprindeți cu celeritate demersurile necesare pentru reorganizarea unităților sanitare cu paturi aflate în subordinea dumneavoastră în vederea creării unor circuite pentru internarea pacienților Covid-19 pozitiv, cu respectarea tuturor prevederilor legale în vigoare”, se arată în nota datată 14 octombrie, adresată către „toate spitalele din municipiul București” și semnată de conducerea DSP București.

DSP București afirmă că solicitarea are la bază „necesitatea stringentă a măririi capacității de tratament Covid-19 în contextul măririi progresive a ratei de incidență cumulată la 14 zile, care la data de 13.10.2020 este 2,69 la mia de locuitori”.

Numărul persoanelor infectate cu coronavirus în București este în continuă creștere în ultimele săptămâni, iar locurile de la terapie intensivă, unde ajung pacienții cu cele mai grave simptome, încep să fie insuficiente.

Miercuri, în București au fost confirmate încă 669 de îmbolnăviri, cele mai multe de la începutul pandemiei, iar rata de infectare urcă la 2,82, aproape de indicele 3 care duce la scenariul roșu și noi măsuri restrictive.

De la debutul pandemiei și până în prezent au fost înregistrate 24.118 de cazuri doar în București.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Urșii din România, veșnic vinovați de toate relele
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:11:04 0:00
XS
SM
MD
LG