Linkuri accesibilitate

DSP București trece sub coordonarea medicului militar Ionel Paul Oprea


Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a dispus trimiterea secretarul de stat colonel medic Ionel Paul Oprea să preia coordonarea activității Direcției de Sănătate Publică București până la remedierea deficiențelor constatate la nivelul acestei instituții, ca urmare a unui control efectuat la instituție pe fondul dezvăluirilor despre probleme avute în gestionare înmulțirii cazurilor de coronavirus în Capitală.

Europa Liberă a scris, în exclusivitate, despre căminul de bătrâni din Sectorul 1, unde există un focar de COVID-19, după ce Direcția de Sănătate Publică a refuzat să testeze imediat rezidenții internați.

Oana Nicolescu, cea care conduce Direcția de Sănătate Publică București, a fost numită în această funcție de ministrul Sănătății Nelu Tătaru pe 6 mai, ea fiind membră PNL în Sectorul 2.

Colonel medicul Ionel Paul Oprea este cel care a fost trimis de Ministerul Sănătății și la Suceava pentru a gestiona situația ca urmare a izbucnirii unui focar în interiorul Spitalului Județean.

Ministerul Sănătății mai arată că vor continua activitățile de identificare a infecției cu SARS-CoV-2 în cadrul Programului Național de prevenire, supraveghere și control al bolilor transmisibile prioritare.

„Am introdus decontarea testelor RT-PCR în programul național în luna martie a acestui an. Am pornit de la 1 centru în care se prelucrau probele și, după o muncă susținută de aproape 5 luni, am ajuns la peste 130 de centre de testare evaluate și încluse în program. Dorim o creștere a numărului de puncte de testare și o intensificare a activităților. Există un buget de aproximativ 200 milioane de lei pentru decontarea testelor RT –PCR care va fi suplimentat dacă este necesar”, a declarat ministrul Sănătății Nelu Tătaru.

Ministerul Sănătății precizează că a alocat Direcției de Sănătate Publică București peste 50,9 milioane de lei pentru decontarea testelor RT-PCR realizare în centrele acreditate din Capitală. Pentru realizarea plăților este necesar ca reprezentanții DSPMB să solicite deschiderea liniei de finanțare.

„Menționăm că, o primă solicitare de acest fel a fost înregistrată de MS la începutul acestei săptămâni pentru suma de 1,7 milioane de lei. Pentru această sumă au fost depuse documente justificative. Ieri, 6 august 2020 a mai fost depusă o nouă solicitare pentru suma de peste 8, 1 milioane de lei pentru care se așteaptă documentele justificative”, anunță oficialii ministerului.

Având în vedere aceste aspecte, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru a cerut directorului general pentru asistență medicală și sănătate publică din cadrul MS, în subordinea căruia se află direcțiile de sănătate publică să înceapă de urgență demersurile pentru finanțarea solicitărilor și să ia măsurile necesare pentru urgentarea finanțării activității de testare de la nivelul unităților medicale din Capitală.

Forțele ucrainene resping atacurile rusești „nelimitate" pe frontul din Donețk
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:36 0:00
XS
SM
MD
LG