Linkuri accesibilitate

DSP Dâmbovița: Șase focare, cu 26 de infectați în urma externărilor la cerere


Dâmbovița se confruntă cu șase noi focare de familie active după externările la cerere făcute în ultimele zile, ajungând la 26 de noi cazuri pozitive.

„Judeţul Dâmboviţa se confruntă în ultimele două săptămâni cu o creştere a numărului de cazuri SARS-CoV-2 pozitive, pe fondul: relaxării măsurilor restrictive instituite în perioada stării de urgenţă în diferite sectoare de activitate; existenţei unui număr mare de focare de colectivitate; (...) deciziei personale a pacienţilor internaţi de a se externa la cerere sau a persoanelor pozitive care refuză internarea şi care rămân în familie/comunitate, decizie care a generat până acum un număr de şase focare de familie active, totalizând 26 cazuri pozitive”, transmite DSP Dâmboviţa.

De asemenea, numărul de cazuri a crescut prin identificarea lor grație creșterii numărului de testări făcute la centrele rezidenţiale pentru adulți și copii instituționalizați.

Acestora li s-au adăugat: decizia societăţilor comerciale de a testa profilactic un număr cât mai mare de angajaţi în detrimentul izolării la domiciliu a contacţilor direcţi ai cazurilor confirmate, nerespectarea recomandărilor de autoizolare la domiciliu a persoanelor contacte directe ale unor cazuri confirmate, ca urmare a ultimelor modificări legislative; nerespectarea de către populaţie a regulilor de distanţare fizică, a celor de igienă personală, precum şi nepurtarea măştii de protecţie ori utilizarea acesteia în mod necorespunzător; accentuarea gradului de mobilitate a populaţiei având în vedere sezonul estival.

În Dâmbovița au fost înregistrate în ultimele 24 de ore 30 de noi cazuri de COVID-19, numărul total ajungând la 965. De la începutul pandemiei au decedat 35 de dâmboviţeni.

DSP Dâmboviţa spune că în județ sunt 73 de persoane confirmate care refuză internarea şi 38 care s-au externat la cerere.

Autoritățile au anunțat luni 413 noi cazuri de infectare cu coronavirus. Numărul este într-o ușoară scădere față de recordurile atinse în zilele precedente, dar vine pe fondul prelucrării a doar 6.655, scădere clasică zilelor de luni datorată activității reduse a DSP-urilor în weekend. Alte 17 persoane și-au pierdut viață în ultimele 24 de ore.

Până astăzi, 13 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 32.948 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 23.552 au fost externate, dintre care 21.692 de pacienți vindecați și 1.860 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare.

Totodată, până în prezent, 573 de pacienți cu test pozitiv au fost externați la cerere.

La ATI, în acest moment, sunt internați 235 de pacienți.

Până astăzi, 1.901 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.​

XS
SM
MD
LG