Linkuri accesibilitate

Dumitru Buzatu îi face concurență lui Dîncu: va concura la șefia Consiliului Național al PSD


Președintele PSD Vaslui, Dumitru Buzatu

Dumitru Buzatu, președintele PSD Vaslui, a anunțat că va candida la congresul PSD din această lună la funcția de președinte al Consiliului Național al PSD, făcându-i astfel concurență lui Vasile Dîncu.

„Este normal să candideze cei cu o pregătire și experiență. E o hotărâre pe care am luat-o ca urmare a dezbaterilor din partid. Dezbaterile din partid m-au determinat să fac lucrul acesta și experiența mea în cadrul partidului”, a declarat Buzatu la Antena 3.

El a criticat „importul de persoane” și candidaturile pe echipe care ar „reteza” din șansele celor care vor să candideze individual.

„Eu cred că importul de persoane care să ocupe funcții in partid nu face bine partidului, lezează grav cadrul democratic de dezbatere, la fel ca ideea de a candida în formule de echipă, care până la urmă retează o șansă individuală a unor persoane și vizează eliminarea unor posibili adversari”, a mai declarat Buzatu.

Vasile Dîncu a fost ales săptămâna trecută în funcția de președinte interimar al Consiliului Național al PSD.

Propunerea, făcută de Marcel Ciolacu, a fost criticată de mai mulți lideri locali ai PSD, printre care și liderul de la Vaslui, Dumitru Buzatu.

Social-democrații au stabilit organizarea, pe 22 august, a congresului de alegeri, amânat din cauza pandemiei de coronavirus dar și a problemelor interne ale PSD, iar înaintea congresului să fie depusă o moțiune de cenzură împotriva guvernului Orban.

Sociologul Vasile Dîncu revine în mod oficial într-o funcție de conducere în PSD, după ce anul trecut s-a reînscris în partid în organizația din județul Bistrița Năsăud. El a fost în ultimii 20 de ani un apropiat al președinților PSD, începând cu Adrian Năstase și terminând cu Liviu Dragnea și Viorica Dăncilă.

„E un om de stânga, e un profesor respectat, a fost și vicepremier, ministru al dezvoltării. Va coordona departamentele PSD, e un motor de reformă și restructurare pentru partid", l-a caracterizat Marcel Ciolacu pe Vasile Dîncu.

Printre cei care au exprimat poziții dure în spațiul public la adresa lui Vasile Dîncu înaintea votului din Comitetului Executiv s-au numărat Claudiu Manda și Mihai Tudose. Vasile Dîncu a spus pentru Europa Liberă că atacul împotriva sa a fost comandat, iar PSD riscă să „dispară dacă nu se schimbă”.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Explozie la o navă civilă străină în portul Sulina
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:28 0:00
XS
SM
MD
LG