Linkuri accesibilitate

CNAIR semnează cu Strabag construcția tronsonului Tg.Mureș-Ungheni


Semnarea contractului pentru construcția tronsonului Tg. Mureș-Ungheni-drum de legătură din autostrada Brașov - Târgu Mureș - Cluj – Oradea
Semnarea contractului pentru construcția tronsonului Tg. Mureș-Ungheni-drum de legătură din autostrada Brașov - Târgu Mureș - Cluj – Oradea

Compania de autostrăzi a semnat vineri, cu Strabag, contractul de realizare a tronsonului de autostragă Tg. Mureș - Ungheni, din autostrada Brașov - Târgu Mureș - Cluj – Oradea, la 16 ani de la semnarea contractului de construcție cu Bechtel, rezilierea sa și zeci de termene și amânări în instanță.

„Vineri, 29 mai 2020, CNAIR a semnat contractul pentru “construcția sectorului de Autostradă Târgu Mureș - Ungheni și Drum de Legătură” care face parte din Autostrada Brașov - Târgu Mureș - Cluj – Oradea”, transmite CNAIR.

Valoarea contractului semnat cu Strabag este de 192.059.217,23 lei fără TVA și prevede execuția lucrărilor pentru un total de 9,2 km, respectiv: Târgu Mureș - Ungheni (4,5 km) + drum de legătură (4,7 km).

Sursa de finanțare a contractului este din fonduri europene nerambursabile.

Durata de realizare a acestui contract este următoarea:

  • 18 luni - perioada de execuție a lucrărilor;
  • 108 luni (9 ani) - perioada de garanție a lucrărilor;

Lucrările pentru realizarea acestui sector de autostradă prevăd și construcția a 3 poduri și pasaje pe drumuri de legătură, 6 poduri și pasaje pe autostrada, precum și două noduri rutiere pentru conectarea autostrăzii la rețeaua de drumuri existentă.

„Astăzi semnăm un contract de execuție a lucrărilor de 9,2 kilometri, 4,5 km de autostradă și 4,7 km de drum de legătură. Acest obiectiv a fost semnat, contractul de execuție, în 2004 cu compania Bechtel, în 2013 a fost reziliat acel contract. În 2016 l-am introdus în Master Planul General de Transport și tot în 2016 a fost relicitat pe FIDIC roșu, anume execuție, ceea ce semnăm noi azi. Între 2017 și 2020 am avut 10 contestații la CNSC, trei amânări de termene într-o singură lună la Curtea de Apel și zeci de termene la Tribunalul București. Întreg parcursul acestui proiect este dovada vie a modului în care se poate tergiversa implementarea unui proiect prin termene lungi și proceduri încâlcite", a declarat ministrul Transporturilor Lucian Bode.

XS
SM
MD
LG