Linkuri accesibilitate

VIDEO După cazul Caracal, doi polițiști din Galați refuză să ajute o minoră plină de sânge, posibil violată


Poliția din Galați refuză să ajute o fată violată care sângera lângă mașina lor
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:37 0:00

AVERTISMENT: Imagini cu puternic impact emoțional

Cei doi polițiști din Galați, un bărbat și o femeie, filmați în timp ce asistă nepăsători și refuză să ajute o fată plină de sânge, care ar fi fost victima unui viol, sunt cercetați disciplinar de Inspectoratul de Poliție Galați.

Scandalul a luat amploare pe fondul crimelor din Caracal în care au fost ucise două fete, Alexandra și Luiza, Poliția dând dovadă de incompetență și nepăsare.

UPDATE Minora (care este în custodia Protecţiei Copilului Galaţi) a declarat poliţiştilor care au audiat-o că nu a fost violată şi că a întreţinut relaţii sexuale de bună voie cu iubitul ei în vârstă de 15 ani. Aceeaşi variantă au prezentat-o şi cei de la Protecţia Copilului.

Minora provine dintr-un centru de plasament și a fost dusă la spital de persoana care a făcut filmarea și a postat-o pe Facebook.

Pe film se vede cum agenții de poliție stau în mașină în timp ce în fața lor se afla fata plină de sânge și lumea din jur le cerea ajutorul, dar aceștia refuză să coboare din mașină. Printre cei au asistat la scenă se numără și doi angajați ai unei firme de securitate.

Fata a fost transportată la Spitalul de Copii din Galați, iar bărbatul care a realizat filmarea a anunțat pe Facebook că a vizitat-o și confirmă faptul că victima a fost violată.

„Fata este internată în spital, a fost operată aseară. Astăzi, împreună cu soțul meu (unul dintre agenții wbc) am fost la spital și am vizitat-o. B, provine dintr-o familie defavorizată, părinții ei neputând fi lângă ea în aceste momente. B. a fost violată. Mâine ne vom duce din nou la spital și de asemenea la centrul de copii în îngrijirea cărora se află ca să aflăm dacă organele s-au sesizat, dacă nu personal ne vom duce la secția de poliție! Nu putem lăsa lucrurile așa, se putea întâmpla oricărui copil!!! Nepăsarea și delăsarea din partea celor care ar trebui să ne protejeze viitorul țării ar trebui pedepsită, dar mai ales cel care a adus această copilă în această stare. Dacă sunt martorii ai acestui incident, vă rog, haideți să ne unim să o ajutăm, să i se facă dreptate B.!!!”, a scris Doro Yola pe Facebook.

Scenele au produs revoltă față de pasivitatea celor doi polițiști, dintre care unul este femeie, care acum sunt cercetaţi disciplinar, după cum a informat, luni, Compartimentul de Relaţii Publice al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Galaţi.

„Conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Galaţi a dispus, încă de ieri (duminică – n.r), declanşarea cercetării disciplinare faţă de cei doi poliţişti, la finalizarea căreia vor fi dispuse măsurile legale care se impun. Minora care apare în imagini a fost transportată la spital, de un echipaj de salvare, iar în funcţie de rezultatul verificărilor şi a raportului de expertiză medico-legală, se va stabili dacă aceasta a fost victima vreunei infracţiuni”, se precizează în informarea citată de Agerpres.

Ministrul interimar de interne, a cerut verificări în acest caz.

Facebook Forum

Forțele ucrainene resping atacurile rusești „nelimitate" pe frontul din Donețk
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:36 0:00
XS
SM
MD
LG