Linkuri accesibilitate

După 20 de ani, Marian Oprișan pierde șefia CJ Vrancea


Romania - Marian Oprisan, PSD
Romania - Marian Oprisan, PSD

Alegerile locale de duminică au marcat un final de epocă în Vrancea. După peste două decenii în care a dominat județul, baronul Marian Oprișan a pierdut președinția Consiliului Județean în fața liberalului Cătălin Dumitru Oprea.

Marian Oprișan a condus prima dată Consiliul Județean între 1995 și 1996, pentru ca apoi să aibă două mandate de vicepreședinte. În 2000 revine la șefia Consiliului Județean pentru următorii 20 de ani ceea ce îi atrage renumele de baronul PSD de Vrancea și omul care conduce despotic județul.

„În urma centralizării a 95% din voturile exprimate, pot afirma că am reușit cu ajutorul dumneavoastră să câștig președinția Consiliului Județean Vrancea. Majoritatea secțiilor rămase de numărat sunt din municipiu, acolo unde focșănenii și echipa PNL condusa de Ion Ștefan au fost fantastici, oferindu-mi încrederea lor și un scor confortabil. Mulțumesc celor care au crezut în acest lucru și care au participat la vot", a scris Cătălin Toma pe pagina sa de Facebook.

Reprezentanţii PSD susţin că în Vrancea, la alegerile pentru CJ, sunt circa 10.000 de voturi nule şi au cerut deja renumărarea acestora.

„Din 300 de secţii avem deja circa 10.000 de voturi nule, un număr foarte mare. Dorin să vedem ce s-a întâmplat şi de ce sunt atât de multe voturi nule şi am cerut renumărarea acestora. deja la Boloteşti şi Tulnici au fost găsite voturi valabil exprimate între buletinele nule”, a precizat deputatul PSD Vrancea, Nicuşor Halici, citat de Agerpres.

Marian Oprișan era președinte al CJ Vrancea din 2000, iar înainte a fost vicepreședinte timp de două mandate. A mai condus pentru un an Consiliul Județean între 1995 și 1996.

A intrat în partidul condus pe atunci de Ion Iliescu încă din 1990 și timp de doi ani a fost vicepreședinte al organizației de tineret a FSN.

Cătălin Dumitru Toma este senator liberal din 2016, după ce timp de opt ani a fost primar al comunei Jariștea (2008-2016). În Senat, este secretar în Comisia pentru Afaceri Europene și membru în Comisia pentru Administraţia Publică si Organizarea Teritoriului.

XS
SM
MD
LG