Linkuri accesibilitate

Eșec. În 15 zile, doar 6554 de români au semnat petiția Vioricăi Dăncilă ”Nu tăierii pensiilor și salariilor”


ROMANIA presidential elections candidate Viorica Dancila 2

Aceasta este tema favorită a PSD ca replică la moțiunea de cenzură dar și ca mesaj pentru campania electorală prezidențială. Tonul l-a dat chiar premierul Viorica Dăncilă, care a lansat, în 19 septembrie, o petiție online prin care cere cetățenilor care nu vor ”austeritate” să semneze împotriva ”tăierii pensiilor și salariilor”. Argumentul: niciunul dintre partidele de opoziție nu a semnat ”Pactul pentru bunăstarea românilor”( propus pe data de 13 septembrie) lucru care „ne îngrijorează și ne face să credem că pregătesc noi tăieri ale salariilor și pensiilor, concedieri și creșteri ale impozitelor și taxelor”.

Viorica Dăncilă are însă toate motivele să fie dezamăgită, de la data lansării Petiției și până în prezent, aceasta a fost semnată doar de 6554 de cetățeni. Altfel spus, în 15 zile prea puțini români s-au pronunțat împotriva ”tăierii pensiilor și salariilor”.

Pe aceeași linie a pericolului austerității dacă PSD pierde guvernarea merge și secretarul general Mihai Fifor, care scrie pe pagina sa de Facebook că dacă guvernul va fi preluat de PNL, ”400.000 de oameni vor fi concediați”, iar ”1 din 3 bugetari va rămâne pe drumuri (vorbim de medici, profesori, polițiști, militari etc.)”.

Mai rău, avertizează Fifor, vor crește impozitele prin desfiițarea cotei unice și introducerea celei progresive, se vor ”desființa județele și 2000 de comune”, astfel că atunci când oamenii vor avea ”nevoie de un aviz de la autoritățile locale”, vor ”merge zeci sau sute de kilometri până la primărie sau la consiliul regional”.

Și asta n -ar fi nimic pe lângă faptul că vor trebui să spună ”adio creșterilor de pensii ”și majorărilor de salarii care ”vor fi luate din buzunare sub formă de taxe și impozite”

Iar pentru a pune o opri această adevărată Apocalipsă, soluția este, evident, una singură: ”votul pe care îl veți da la alegerile din noiembrie!”, scrie Mihai Fifor.

Doar că până atunci ar trebui să vină bugetul, care va avea și el mari probleme dacă vine opoziția la putere, adică nu se va ”închide”, avertizează ministrul de finanțe, Eugen Teodorovici.

"Bugetul pe anul viitor, că m-aţi întrebat, depinde de moţiune. Acum arată foarte bine şi tot ce am promis pentru anul viitor şi anii care urmează va fi aplicat. Dar, cu siguranţă, vă spun sigur că dacă ea va trece, anul viitor nimeni nu va închide bugetul. Sigur, sigur. Pun şi un pariu că nu se va închide anul viitor fără tăieri în cazul în care va veni Opoziţia, adică aceşti netoţi ai zonei economice., a declarat miercuri Teodorovici la o conferință de presă.

Moțiunea ”netoților” a strâns însă 237 de semnături și va fi votată în plenul reunit al Parlamentului joia viitoare.

Facebook Forum

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG