Linkuri accesibilitate

Echipa lui Navalnîi îndeamnă la noi proteste în Rusia


Mii de persoane au fost reținute la protestele împotriva arestării lui Alexei Navalnîi

Echipa lui Alexei Navalnîi a îndemnat la noi proteste anti-guvernamentale în toată țara dar ca acestea să aibă loc în apropierea locuințelor personale, o schimbare a tacticii de la mitingurile de masă de pe stradă care au dus la mii de arestări.

Leonid Volkov, care săptămâna trecută a declarat că va exista o oprire temporară a protestelor în masă prin care se solicită eliberarea lui Navalny din detenție, a anunțat noua acțiune care să aibă loc pe 14 februarie.

Volkov a declarat că protestul va începe la ora 20:00 (ora locală) și va dura 15 minute.

El le propune, de asemenea, să se adune cu lumânări şi să aşeze în formă de inimă - de Valentine's Day -, pentru a fi fotografiaţi de sus, o operaţiune care nu ar dura mai mult de un sfert de oră.

Tactica, similară cu cea care a fost folosită în Belarusul vecin în timpul protestelor de luni de zile împotriva liderului autoritar Aleksandr Lukașenko, vizează prevenirea intervenției poliției ruse.

Putin a făcut frica principala și singura sa armă. Deci, trebuie să adoptăm ceva mai puternic decât frica", a spus Volkov.

Navalnîi, principalul opozant al lui Putin, a fost arestat pe 17 ianuarie după ce s-a întors în Rusia din Germania, unde a fost tratat pentru ce a fost otrăvit cu o neurotoxină de tip Noviciok.

El a arătat că otrăvirea fost comandată de președintele rus Vladimir Putin, lucru pe care Kremlinul l-a negat.

Navalnîi va trebui să stea 2 ani și 8 luni după gratii după ce o instanță din Moscova i-a anulat suspendarea unei sentințe de 3 ani și jumătate primită anterior.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

A început anul universitar
Așteptați
Embed

Nici o sursă media

0:00 0:00:46 0:00
XS
SM
MD
LG