Linkuri accesibilitate

Echipa lui Navalnîi îndeamnă la noi proteste în Rusia


Mii de persoane au fost reținute la protestele împotriva arestării lui Alexei Navalnîi
Mii de persoane au fost reținute la protestele împotriva arestării lui Alexei Navalnîi

Echipa lui Alexei Navalnîi a îndemnat la noi proteste anti-guvernamentale în toată țara dar ca acestea să aibă loc în apropierea locuințelor personale, o schimbare a tacticii de la mitingurile de masă de pe stradă care au dus la mii de arestări.

Leonid Volkov, care săptămâna trecută a declarat că va exista o oprire temporară a protestelor în masă prin care se solicită eliberarea lui Navalny din detenție, a anunțat noua acțiune care să aibă loc pe 14 februarie.

Volkov a declarat că protestul va începe la ora 20:00 (ora locală) și va dura 15 minute.

El le propune, de asemenea, să se adune cu lumânări şi să aşeze în formă de inimă - de Valentine's Day -, pentru a fi fotografiaţi de sus, o operaţiune care nu ar dura mai mult de un sfert de oră.

Tactica, similară cu cea care a fost folosită în Belarusul vecin în timpul protestelor de luni de zile împotriva liderului autoritar Aleksandr Lukașenko, vizează prevenirea intervenției poliției ruse.

Putin a făcut frica principala și singura sa armă. Deci, trebuie să adoptăm ceva mai puternic decât frica", a spus Volkov.

Navalnîi, principalul opozant al lui Putin, a fost arestat pe 17 ianuarie după ce s-a întors în Rusia din Germania, unde a fost tratat pentru ce a fost otrăvit cu o neurotoxină de tip Noviciok.

El a arătat că otrăvirea fost comandată de președintele rus Vladimir Putin, lucru pe care Kremlinul l-a negat.

Navalnîi va trebui să stea 2 ani și 8 luni după gratii după ce o instanță din Moscova i-a anulat suspendarea unei sentințe de 3 ani și jumătate primită anterior.

XS
SM
MD
LG