Linkuri accesibilitate

Echipa lui Navalnîi spune că a găsit novicioc pe o sticlă de apă din camera de hotel


Sticla de apă din camera în care a stat Alexei Navalnîi înainte să i se facă rău

Asociații lui Alexei Navalnîi spun că urme ale neurotoxinei cu care a fost otrăvit opozantul rus au fost găsite pe o sticlă de apă din camera de hotel unde a stat el în Tomsk.

Lui Navalnîi i s-a făcut rău în avionul care urma să îl ducă de la Tomsk la Moscova pe 20 august, lucru care a dus la o aterizare forțată în Omsk. El avea să fie preluat la două zile și dus la Spitalul Charite din Berlin, unde testele toxicologice au furnizat dovezi clare că opozantul rus a fost otrăvit cu un agent neurotoxic de proveniență sovietic, tip neurotoxină.

Conform blogul lui Navalnîi, asociații săi erau încă în hotelul din Tomsk în momentul în care a apărut știrea că acestuia i s-a făcut rău și au mers imediat în camera unde a stat pentru a colecta toate obiectele suspecte, inclusiv sticla de apă.

Sticla avea să fie dusă la Berlin de una din colaboratoarele lui Navalnîi.

Organizația pentru interzicerea armelor chimice a transmis joi că oferă asistență tehnică Germaniei pentru investigarea cazului de otrăvire cu o neurotoxină.

Germania a solicitat Rusiei explicații privind incidentul, dar Moscova a respins vehement orice implicare și a cerut Berlinului să ofere dovezile care au condus la concluzia că Navalnîi a fost otrăvit.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Urșii din România, veșnic vinovați de toate relele
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:11:04 0:00
XS
SM
MD
LG