Linkuri accesibilitate

O echipă cu mortiere din regiunea Donețk se luptă cu oponenții ruși


O echipă cu mortiere din regiunea Donețk se luptă cu oponenții ruși
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:51 0:00

Corespondentul RFE/RL, Roman Paulici, s-a alăturat unei echipe cu mortiere pe 2 iunie, în regiunea Donețk și a fost martor la modul în care reperează trupele rusești, inclusiv omologii lor care folosesc aceleași echipamente.

„De obicei îi lovim cu al treilea obuz tras. Primul este focul de distanță, al doilea este pentru ajustări și al treilea de obicei își atinge ținta”, spune un membru al unității ucrainene.

Forţele ucrainene au recuperat o parte din Severodoneţk (est), cu toate că trupele ruse controlează circa jumătate din acest oraş. Armata rusă a suferit pierderi semnificative în regiune. Ucraina are nevoie de artilerie cu rază lungă de acţiune pentru a-l face pe inamic să dea înapoi şi cu ajutorul căreia infanteria invadatorilor va fugi către frontieră. R

ezistenţa ucraineană l-a obligat pe preşedintele rus Vladimir Putin să-şi fixeze ca obiectiv imediat cucerirea întregii regiuni a Donbasului, funcţionarii ucraineni apreciază că liderul de la Kremlin continuă să fie hotărât să cucerească întreaga Ucraină.

XS
SM
MD
LG