Linkuri accesibilitate

Echipament medical din Coreea de Sud, adus la București cu o aeronavă NATO


100.000 de combinezoane de protecție au fost achiziționate de România din Coreea de Sud

Ministerul Apărării Naționale a solicitat sprijinul Capabilității de Transport Aerian Strategic a NATO, care operează de pe Baza Aeriană Papa din Ungaria, pentru desfășurarea unei misiuni aeriene de urgență, pentru transportul a aproximativ 45 de tone de echipament medical de la Seul la București.

Echipamentele, 100.000 de combinezoane de protecție, au fost achiziționate de statul român prin Oficiul Național de Achiziții Centralizate, în cadrul eforturilor de combatere a efectelor pandemiei de COVID-19 în țara noastră, transmite MApN.

Aeronava urmează a ateriza joi pe Aeroportul Otopeni, zborul fiind efectuat cu o aeronavă C-17 Globe Master III, în cadrul cotei de ore de zbor alocate României, ca stat membru al Capabilității de Transport Aerian Strategic.

Unul dintre comandanții echipajelor care operează aeronava pe timpul acestei misiuni este locotenent-comandorul George Crăciun, pilot din Forțele Aeriene Române, detașat în cadrul Capabilității de Transport Aerian Strategic.

Memorandumul de Înțelegere pentru constituirea Capabilității de Transport Aerian Strategic a fost semnat în 2008 de către România. Parte la memorandum mai sunt alte nouă țări NATO - Bulgaria, Estonia, Lituania, Olanda, Norvegia, Polonia, Slovenia, SUA și Ungaria, cât și două membre ale Parteneriatului pentru Pace: Finlanda și Suedia.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG