Linkuri accesibilitate

45 de tone de echipamente medicale din Germania vor fi aduse în țară


Romania- generic Covid 19

Armata română va face zboruri zilnice spre Frankfurt și retur pentru aducerea în țară de echipamente medicale necesare în lupta cu coronavirusul.

„​Aproximativ 45 tone de echipamente, constând în 100 de mii de combinezoane de protecție, vor fi aduse în țară, în perioada 13-17 aprilie, cu aeronave de transport aparținând Forțelor Aeriene Române, ce vor executa zboruri zilnice pe ruta București-Frankfurt și retur.

Echipamentele au fost achiziționate din Coreea de Sud de statul român, prin Oficiul Național de Achiziții Centralizate și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, în cadrul eforturilor de combatere a efectelor pandemiei de COVID-19, iar zborurile au fost solicitate de către Departamentul pentru Situații de Urgență din Ministerul Afacerilor Interne"
, transmite Ministerul Apărării într-un comunicat de presă.

Ulterior aducerii în țară, echipamentele vor fi distribuite în teritoriu prin inspectoratele județene pentru situații de urgență.

Distribuirea echipamentelor va fi realizată cu mijloace de transport aflate în dotarea IGSU, iar cu sprijinul inspectoratelor județene pentru situații de urgență, echipamentele vor fi alocate, în funcție de nevoi, personalului medical din țară și echipajelor operative care acționează în teren", arată MApN.

Ministerul Apărării dă asigurări că dispune de forțe și mijloace gata în orice moment să sprijine autoritățile centrale și locale în acţiuni destinate limitării răspândirii virusului COVID-19, conform planurilor de cooperare. La nevoie, MApN poate acționa și cu forțe și mijloace suplimentare celor deja pregătite, având personal și mijloace tehnice menținute în rezerva acțională.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG