Linkuri accesibilitate

O profesoară din Sighetu Marmației, înregistrată de elevi în timp ce o înjura pe Ligia Deca, titulara de la Educație


O profesoară de română din Sighetu Marmației a înjurat-o pe Ligia Deca (foto), pentru că ia decizii cu impact asupra organizării orelor de curs fără să fi predat măcar o oră la clasă.

O profesoară de română din Sighetu Marmației a fost înregistrată în timp ce o înjura, în timpul orelor de curs, pe Ligia Deca, ministrul Educației, scrie ziaruldemaramures.ro.

„Potrivit imbecilei de ministră pe care o avem, este o imbecilă, este o analfabetă. Sper că o să scăpăm de ea, așa, avem o ministră și cine conduce țara, care în viața ei n-a predat o oră. Nici măcar n-a intrat într-o sală de clasă și este ministrul Educației. Vă putem încheia cu două note, potrivit ei”, le-a spus elevilor Francesca Pok, profesoară de română la Colegiul Pedagogic „Regele Ferdinand” din Sighetu Marmației.

Profesoara este în atenția poliției și a inspectoratului școlar după ce părinții au făcut plângeri împotriva ei pentru că folosește același limbaj și cu elevii săi.

„Mulți copii sunt în depresie, se simt vinovați față de părinți și ascund notele și mai ales jignirile la care sunt supuși”, se spune în plângerea adresată poliției municipale.

„Sună părinții copiilor, pe care-i amenință cu corigența, repetenția, pentru a-i convinge că acei elevi nu au ce căuta la acest liceu. Jignește, batjocorește elevi în fața întregii clase, după care se amuză”, se mai spune în sesizare.

Părinții s-au adresat Poliției Sighetu Marmației, Inspectoratului Școlar Județean Maramureș, Ministerului Educației și presei locale pentru „atitudinea deplasată și abuzatoare în raport cu elevii”, arată sursa citată.

„Am cerut să se ia măsuri pentru că problemele de acolo sunt de vreo cinci ani. De cinci ani se întâmplă lucruri”, a declarat în presa locală șeful Inspectoratului Școlar Județean Maramureș, Mihai Pop.

Unul din elevii hărțuiți de profesoară ar fi încercat să se sinucidă, iar cazul a fost semnalat Ministerului Educației.

Europa Liberă România e pe Google News. Vă puteți abona AICI.

  • 16x9 Image

    Dora Vulcan

    Dora Vulcan este Senior Correspondent și s-a alăturat echipei Europa Liberă în ianuarie 2020. A intrat în presă în 1992 ca reporter de politică internă la România liberă. A devenit apoi jurnalist de investigații specializat în Justiție, preocupat de ingerința politicului în anchetele penale. În paralel, Dora a fost și stringer BBC. A scris la Revista „22” despre plagiatele din mediul universitar, a acoperit domeniul politic la Reporter Global (partener The Economist în România) și a fost editor coordonator la departamentul Social al agenției Mediafax. A fost consultant pentru filmul „De ce eu?”, despre moartea suspectă a procurorului Cristian Panait, o tragedie cu implicații politice care a marcat anii 2000.  

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG