Linkuri accesibilitate

Efect advers rar la o doctoriță care a primit vaccinul BioNTech Pfizer: paralizie temporară facială


Pacienta a suferit un efect advers rar, spune ministerul de resort

Reprezentanții Ministerului Sănătății au făcut public cazul unei paciente care a suferit o reacție adversă după ce a primit cea de-a doua doză de vaccin BioNTech Pfizer.

Cazul a fost înregistrat inițial de Instititul Național de Sănătate Publică - Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile și este catalogat de autorități ca fiind o „unul rar”.

„Ministerul Sănătății a fost informat de către reprezentanții Institutului Național de Sănătate Publică - Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile despre înregistrarea unei reacții adverse rare, paralizie temporară facială, după administrarea celei de a doua doze de vaccin BioNTech Pfizer (Comirnaty)”, au precizat reprezentanții ministerului, într-o informare de presă.

Aceștia au mai arătat că în acest moment, pacienta se află într-o stare de sănătate bună, iar rezultatele analizelor nu arată modificări patologice. „Reacția adversă avută, potrivit prospectului vaccinului BioNTech Pfizer (Comirnaty), este una rară, care se manifestă și la alte tipuri de vaccinuri”, a mai completat ministerul.

Este vorba de o doctoriță de 32 de ani, din județul Vâlcea, potrivit Ministerului Sănătății.

  • 16x9 Image

    Ionuț Benea

    A intrat în presă dintr-un pariu și a rămas aici din convingere. A debutat în jurnalism în 2008 și a trecut prin redacții locale sau naționale importante, precum Ziarul de Iași sau Adevărul. A fost implicat în mai multe proiecte editoriale independente coordonate de Freedom House și Centrul pentru Jurnalism Independent.

    S-a alăturat echipei în 2021 ca senior-correspondent, funcție pe care o ocupă și în prezent. Din iulie 2021 până în ianuarie 2023 a fost redactor-șef al Europei Libere România.

    Din ianuarie 2023 ocupă poziția de senior-correspondent.

Forțele ucrainene resping atacurile rusești „nelimitate" pe frontul din Donețk
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:36 0:00
XS
SM
MD
LG