Linkuri accesibilitate

Efectul eșecului în alegeri. Gabriel Oprea revine la PSD ca vicepreședinte


Gabriel Oprea revine în partidul care l-a lansat în politică, după 20 de ani. Se retrăsese după moartea lui Bogdan Gigină și după plagiatul recunoscut de autorități
Gabriel Oprea revine în partidul care l-a lansat în politică, după 20 de ani. Se retrăsese după moartea lui Bogdan Gigină și după plagiatul recunoscut de autorități

Gabriel Oprea, fostul vicepremier și fondator al UNPR, partid care nu mai există, revine la PSD. Va fi vicepreședinte și membru al CEx, potrivit anunțului Vioricăi Dăncilă.

Candidata PSD la alegerile prezidențiale a spus că PSD a semnat cinci protocoale de colaborare cu sindicate, iar unul dintre acestea este al militarilor, condus de Oprea.

Gabriel Oprea se retrăsese din politică, după controversa legată de moartea polițistului Bogdan Gigină, din cadrul escortei motorizate, cu girofar, cu care se deplasa Oprea pe când era vicepremier în Guvernul Ponta, în anul 2015. Ulterior, Oprea s-a retras și de la conducerea partidului pe care îl fondase, UNPR, pe fondul scandalului legat de plagiatul tezei sale de doctorat, parafat de CNTDCU.

UNPR s-a desființat, practic, prin fuziunea cu formațiunea lui Traian Băsescu, în 2016, la care Oprea nu a participat.

Oprea a intrat în politică la PSD, în guvernarea Adrian Năstase - 2001-2004, a fost prefect și membru al cercului de apropiați ai fostului premier. Ulterior, în timpul administrației Băsescu, a format UNPR, partid format din membri ai PSD, contribuind la majoritatea care a sprijinit Guvernul Boc.

Influența trecută a lui Oprea s-a bazat pe legăturile cu militarii și ofițerii serviciilor secrete, ca și cei din Ministerul de Interne. A fost adesea ironizat pentru obsesia sa pentru sintagma „interesul național”, pe care o invoca pentru a-și legitima acțiuni controversate.

Oprea e vicepreședinte PSD
Așteptați
Embed

Nici o sursă media

0:00 0:04:34 0:00

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG