Linkuri accesibilitate

Prima româncă cu centura neagră în Jiu Jitsu Brazilian își spune povestea la SmartJob


Prima româncă cu centura neagră în Jiu Jitsu Brazilian își spune povestea la SmartJob
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:35:51 0:00

Elena Chirap, prima femeie din România cu centura neagră în Jiu Jitsu Brazilian (BJJ), vorbește la SmartJob despre reziliență și acțiune, despre cum femeile pot alege să spună „nu” rolului de victimă, pentru a-și recăpăta forța și libertatea: „Cel mai ușor e să rămâi pe loc, dar nu e și sănătos”.

Elena Chirap, antrenoare în cadrul Absoluto, practică Jiu Jitsu Brazilian de aproape 10 ani, iar în mai 2022 a obținut centura neagră în BJJ. O nevoie de autoapărare s-a transformat în performanță, după un atac cu cuțitul care ar fi putut avea un final tragic.

Elena mărturisește că vrea să vorbească despre ce a trăit tocmai pentru a le face pe femei mai conștiente de importanța autoapărării. S-a întâmplat acum 11 ani, în scara blocului în care locuia, iar acel moment cumplit i-a schimbat pur și simplu viața.

Jiu Jitsu Brazilian i-a dat posibilitatea Elenei Chirap să-și recapete puterea, controlul asupra propriei vieți. Le recomandă celor care vor să se apuce de BJJ să aibă răbdare, să fie deschiși, să persevereze, căci Jiu Jitsu Brazilian este un sport care te ajută să treci peste frică, să crești, să fii rezilient.

„Scopul BJJ nu este să învingi. Scopul este să ieși dintr-un conflict cu cât mai puține daune și cât mai safe pentru tine.”

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG