Linkuri accesibilitate

Emanoil Savin trece la Pro România, al cincilea partid din cariera sa


Supărat pe liberali, Emanoil Savin va trece la Pro România
Supărat pe liberali, Emanoil Savin va trece la Pro România

Senatorul Emanoil Savin, cunoscut ca „fin al lui Dragnea”, trecut recent de la PSD la PNL, semnatar al moțiunii de cenzură prin care a fost demis cabinetul PSD Dăncilă, va pleca de la PNL la Pro România, deranjat de lipsa de considerație cu care a fost tratat de PNL care „a trecut” peste el și a impus alt liberal în colegiul de pe Valea Prahovei.

El a anunțat că va candida la alegerile locale din Ploiești din partea Pro România.

„Eu sunt afiliat la PNL la ora actuală, dar nu am apucat nici măcar să mă declar pentru că s-a închis sesiunea. Eu trebuia să mă duc luni și să-mi anunț apartenența, dar dacă oamenii s-au sucit și mi-au făcut aici o organizație pe Valea Prahovei, atunci m-am supărat și am terminat cu ei orice discuție. Luni o să anunț la plen că renunț la afiliere și devin senator independent (...). Și-au făcut ei aici organizație și au trecut peste mine. Singura mea pretenție discutată cu PNL a fost să răspund de colegiul ăsta așa cum am făcut din 2004. Și atunci m-am supărat și-am zis să-mi văd de treburile mele, așa că intenționez să trec la Pro România. O să candidez la primăria Ploiești din partea Pro România. De ce să nu candidez?”,​ a explicat Emanoil Savin pentru ziarul Incomod.

Emanoil Savin este senator de Prahova din anul 2016. El a fost primar al orașului Bușteni în perioada 2004-2016. Și-a început cariera politică în Partidul Umanist Român, al lui Dan Voiculescu, apoi a sărit în barca PSD, apoi la PD, ca susținător al fostului președinte Traian Băsescu, după care a revenit în PSD. A semnat moțiunea de cenzură împotriva lui Dăncilă, dar i-a păcălit pe liberali, pentru că în ziua votului a fost la vânătoare. În schimb a votat învestirea cabinetului Orban. Apoi a trecut la PNL, iar acum va pleca la Pro România.

Născut în comuna Costache Negri din Galați, Emanoil Savin, 62 de ani, a făcut liceul siderurgic din Galați, apoi Management Turistic și Comercial la Academia de Studii Economice, unde susține că a obținut și un doctorat, potrivit paginii sale de Facebook. A studiat la Colegiul Național de Apărare.

În ciuda pregătirii sale de top în domeniul industriei ospitalității, serviciile oferite de hotelul său „Alexandros” (numit după fiul său), din Bușteni, unde odinioară descindea protipendada locală și centrală întâmpinată chiar de primarul-patron în acordurile unui acordeon, înregistra comentarii negative din partea clienților săi la nivelul anului 2012.

Savin este autorul celebrei aserțiuni despre „șpăguța” care nu-i îmbogățește pe funcționari, pe care o iau „ca să trăiască şi ei, nu să se îmbogăţească“.

În anul 2011, Revista Forbes îi estima averea la 7 milioane de euro.

Citește și:

Senator PNL: Am fost detașat trei ani la PSD

VIDEO Povestea unui traseist politic veritabil: noua achiziție a PNL, cunoscut drept ”finul lui Dragnea”, susține poziția PSD

XS
SM
MD
LG