Linkuri accesibilitate

Emmanuel Macron: Închiderea granițelor va trebui decisă la nivel european


Președintele francez Emmanuel Macron
Președintele francez Emmanuel Macron

Președintele Emmanuel Macron a anunțat că alegerile municipale de duminică vor avea loc, deși în Franța sunt 2976 de cazuri de coronavirus confirmate, 61 de decese și 129 de pacienți la Terapie Intensivă în stare gravă. Școlile, grădinițele și universitățile se vor închide de luni.

Decizia de a organiza alegerile a fost luată după ce s-a consultat cu autoritățile sanitare și ”nu există contraindicații”, a spus Macron joi seara

Pe de altă parte, președintele fracez a afirmat că ”Este cea mai gravă criză sanitară din ultimul secol pentru Franța”

”Urgența este de a ne proteja compatrioții cei mai vulnerabili. Din acest motiv trebuie să continuăm să câștigam timp și să-i urmărim pe cei si cei mai fragili dintre noi. Solicit tuturor personelor care au vârsta peste 70 de ani, celor care suferă de boli cronice, probleme respiratorii, persoanelor cu handicap, să rămână cât mai mult timp acasă", a adaugat Macron.

Emmanuel Macron a vorbit în discursul de joi seara și despre faptul că închiderea graniţelor pentru a combate răspândirea noului coronavirus va fi, probabil, necesară, dar o astfel de măsură va trebui să fie decisă la nivel european, relatează AFP.

”Vom avea, fără îndoială, măsuri de control, de închidere a frontierelor, dar va fi necesar să le luăm la scară europeană”, a declarat preşedintele francez într-o alocuţiune televizată privind epidemia de coronavirus.

XS
SM
MD
LG